Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Mladí hasiči se sjeli na jarní kolo Plamenu do Svaté Maří

SVATÁ MAŘÍ - 24/5 2021 - 9:13 – Hasičský areál nad Svatou Maří hostil v sobotu 22. května jarní kolo hry Plamen. Mladí hasiči se zahřáli nejen u ohníčku. 

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

   

Do jarního kola okresní soutěže hry Plamen, kterou pořádalo Okresní sdružení hasičů Prachatice, se přihlásilo osm desítek mladších dětí a stovka starších. V obou kategoriích změřilo své síly a hasičské dovednosti po dvanácti týmech. Z počátku jim počasí moc nepřálo, dokonce i sprchlo, ale během dopoledne se to vylepšovalo a před polednem už do hasičského areálu nad obcí svítilo sluníčko.

"Jsme tady všichni testovaní nebo s imunitou. Všechno jsme zorganizovali tak, aby se týmy vůbec nepotkávaly. Počínaje parkováním v areálu. Zatímco jedni soutěžili, další tým se ohříval u ohníčku a nastoupil až do prázdného závodiště. Omezili jsme i nástupy," vysvětlil nám změny v organizaci hry vynucené koronavirovou infekcí Václav Zaunmüller, náměstek starostky OSH Libuše Tremmelové pro mládež.

Starostka figurovala při soutěži hned v několika rolích - jaké startér i kontrola spojení hadic či odpojení proudnice. Kromě toho také šířila dobrou náladu, jako ostatně všichni pořadatelé. Také náš fotoreportér musel hlásit, že absolvoval očkování oběma dávkami vakcíny proti Covidu-19. 

Soutěž běžela jako na drátkách. My jsme pro vás s časovým plánem příjezdu soutěžících v ruce vyfotili v akci mladé hasiče SDH Svaté Maří, Žernovice, Vitějovice a Čkyně. Z podrobných výsledků, které nám pořadatelé zaslali, vyplývá, že v kategorii mladších si nejlépe vedle mladí hasiči z pořádající Svaté Maří před Žernovicemi na druhém a Netolicemi na třetím místě. Starší kategorii ovládlo družstvo Svaté Maří A před Netolicemi a Budilovem.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

Černobílé Prachaticko 1979: Dej krávě do držky, ona ti dá do dížky

FOTO: Premiérové Knihobraní ve vile přineslo i rozdalo lahůdky

FOTO: Po rekonstrukci otevřeli kostel sv. Jakuba v Prachaticích

Černobílé Prachaticko 1978-79: Co Čech, to výtvarník, platí stále

FOTO: Husův sbor v Prachaticích zval do Getsemanské zahrady

Černobílé Prachaticko 1979: Motokáry, motokáry a opět motokáry

FOTO: Oslava místní produkce se sedmi štěňaty a májovou kočkou

FOTO: Osvobození vzpomněli v Prachaticích i ve Vitějovicích

FOTO: Volary po covidové pauze připomněly osvobození US Army

Černobílé Prachaticko 1978: Jméno Jihokov mělo vždycky zvuk

FOTO: Čarodějnicím patří rozpučené stromy na Velkém náměstí

 

 

 

 

TOPlist

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena