Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Čarodějnicím patří rozpučené stromy na Velkém náměstí

PRACHATICE - 30/4 2021 - 16:05 – Na kouzelnou filipojakubskou noc se dnes, v pátek 30. dubna dopoledne, chystaly čarodějnice na prachatickém Velkém náměstí.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

   

Letos obsadily hlavně pučící koruny a větve lip kolem středové kašny se sochou Spravedlnosti. Staraly se o ně zkušené pracovnice odboru kultury, školství a cestovního ruchu prachatické radnice Jiřina Dolejšková, Vlaďka Blažíčková a Mirka Le Guen. Asistovat jim na chvíli přišel i místostarosta Jan Klimeš.

Ještě předtím však malým i velkým čarodějnicím i doprovodným ozdobám pomohly na světlo denní šikovné ruce chlapců a děvčat z prachatických základní škol. Je třeba uznat, že se všem tvůrcům opravdu dařilo a jejich originální nápady si zaslouží obdiv. Tu největší strigu pak vytvořila Vlaďka Blažíčková. 

"Máme z tohoto společného díla velkou radost. Snažíme se udržovat a rozvíjet v našem krásném městě lidové tradice, ke kterým zvyky filipojakubské noci rozhodně patří," řekla nám vedoucí odboru kultury Jiřina Dolejšková a dodala: "Děkujeme všem, kteří se za stále ještě nepříznivé epidemiologické situace zapojili do netradičního zdobení Velkého náměstí."

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena