Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Černobílé Prachaticko 1979: Motokáry, motokáry a opět motokáry

PRACHATICE - 10/5 2021 - 9:19 – Na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let byly Prachatice - s trochou nadsázky řečeno - hlavním městem cartingu.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL  

   

Svědčí o tom počet motokárových závodů, které se tu konaly, slušná základna mladých jezdců, osobnost špičkového domácího závodníka Milana Šimáka, budoucího mistra Evropy v motokárách a nepochybně stejně úžasný zájem veřejnosti.

Ve zmíněném roce 1979 se tu jely hned dva významné závody. Mistrovství ČSR "A" 22. dubna a Pohár míru a přátelství motokár 17. června. První za slušného počasí, druhý v lijáku a za podmínek, kdy by psa nevyhnal. Zvláště ten dokonale prověřil dovednosti jezdců, schopnosti jejich strojů, a také odolnost diváků. V zatáčce u tehdejší Pramenky v oblaku stříkající vody na chvíli přestala jet motokára i Milanovi Šimákovi, což signalizoval zvednutou rukou, ale vzápětí pokračoval. Ostatně - podívejte se na to sami...

Černobílé Prachaticko představuje cyklus fotoreportáží z archivu černobílých negativů Zdeňka Přibyla, který je nejdéle sloužícím novinářem našeho regionu. Reportáže vnikaly od 70. do 90. let v době, kdy psal a fotil pro týdeník Hraničář, deník Jihočeskou pravdu i prachatický městský zpravodaj "Péčko. Jde o unikátní archiv čítající desítky tisíc fotografií a tisíce reportáží, obsahující často jinde nedochovaný zpravodajský a historický materiál.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena