Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Oslava místní produkce se sedmi štěňaty a májovou kočkou

PRACHATICE - 8/5 2021 - 13:22 – Už po dvou týdnech hostila dnes prachatická Skalka další oslavu místní produkce a tentokrát i s Fair Trade snídaní.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

   

Jaro a organizátoři prachatických trhů z Impaktu jako by na Skalce doháněli, co zameškali kvůli restrikcím a nabídli v krátké době další trh s oslavou místní produkce. A tentokrát navíc doplněný o oslavu světového dne pro Fair Trade, tedy férový obchod – takže bylo možné tu posnídat fairtradové a lokální dobroty.

Především však bylo na Skalce opět vidět, jak místním lidem chybí setkávání na trzích. Přálo jim k tomu počasí a přišlo i hodně mladých lidí. K nedělnímu svátku maminek tu bylo možné koupit řezané i živé květiny, nechyběly ani vyhlášené makronky nebo čerstvě uvařené polévky i sušené ovoce a koření a mnoho dalšího.

A k tomu všemu se tu jaro předvedlo díky zvířecím obyvatelům z domů sousedících s trhy. Za plotem kavárny skotačilo sedm bílých štěňat – čtyři holky a tři kluci a dorazila i tříbarevná a tedy májová matka kočka. Ta sice nechala svá koťata dobře ukryta, ale že pro ně nosí mléko, vidět bylo dobře.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena