Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  NETOLICE jako MALOVANÉ nabídne zdejší muzeum od června

NETOLICE - 25/5 2021 - 9:51 – Netolické Muzeum JUDr. Otakara Kudrny se s jarem probudilo z nepříjemného koronavirového snu. Teď chystá další výstavu.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto: Muzeum JUDr. Otakara Kudrny  

  

Do konce května je tu přístupná výstava obrazů netolické výtvarnice Moniky Sádlové nazvaná Čas barev, kterou muzeum zahájilo novou sezónu. A v těchto dnech chystají pracovnice Muzea JUDr. Otakara Kudrny novou výtvarnou výstavu. Bude se jmenovat NETOLICE jako MALOVANÉ. Pro veřejnost se otevře 1. června bez vernisáže, potrvá do konce června a přístupná bude denně mimo pondělí.

"Myšlenka uspořádat výstavu obrazů Netolic je stará už několik let. Všechny obrazy a kresby, které uvidíte, patří do sbírky výtvarného umění našeho muzea. Tu tvoříme především z darů či nákupů z uspořádaných výstav nebo také z darů občanů. Proto nová výstava nabídne rozmanitost autorů, malířských technik i barev, a to z různých období, ve kterých díla vznikala. Obrazy a kresby Netolic v naší sbírce bohužel z větší části nejsou součástí stálé expozice muzea, a proto se je snažíme ukazovat při rozličných příležitostech. Letošní výstava NETOLICE jako MALOVANÉ je takovou dobrou příležitostí pro nás i naše návštěvníky," zve ředitelka Muzea JUDr. Otakara Kudrny v Netolicích Zuzana Leherová se svými kolegyněmi.  

Společně připravily k výstavě i příjemné překvapení. Jde o katalog obrázků Netolic v podobě knížečky s šesti desítkami zobrazených míst ve městě. Potěší jak nové majitele, tak třeba i přátele Netolic a rodáky. "Při plánování výstavy jsme oslovili děti ze ZŠ Netolice s výzvou namalovat své město. Vybrané výkresy jsme zařadili do katalogu a stanou se pochopitelně i součástí muzejní sbírky," vysvětlila ředitelka muzea a dodala: "Ať se vám všem procházka dnešními, ale už i některými zaniklými zákoutími města Netolic líbí. Některé pohledy na naše starobylé jihočeské město Netolice jsou opravdu krásné, jako malované, a možná si to v každodenním životě moc neuvědomujeme." Zájemci si knížečku mohou koupit za 50 korun.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Chtěli popít s nezletilými dívkami. Jedna skončila v nemocnici

Z pokoje v prvním patře rodinného domu zmizelo sto tisíc korun

Na podporu záchranářů běhali a jezdili, teď jim předali dobroty

Prachatická radnice chce postavit discgolfové hřiště u sídliště

Prachatická nemocnice obnovuje od středy návštěvy u pacientů

Strážníci museli kontrolovat bohoslužby. Farnost čelila udání

Participativní rozpočet Vimperka má pauzu. Řeší se jeho pravidla

Xterra v Prachaticích letos bude. Ale bez společenské části

Vimperská zvonice by mohla otevřít už poslední týden v červnu

Zemřel tajemník prachatického městského úřadu Karel Pašek

Zimní stadion by mohl být v Prachaticích na Horním náměstí

Vimperský cyklobus vyjede letos na Šumavu také o víkendech

Tyč spadlá za jízdy z plošiny narazila do okna protijedoucího auta

Pěší zóna v Poštovní ulici má naději. Rada prověří, zda je možná

 

 

 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena