Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Zemřel tajemník prachatického městského úřadu Karel Pašek

PRACHATICE - 14/5 2021 - 14:15 – Ve věku sedmapadesáti let zemřel po dlouhé nemoci dlouholetý tajemník prachatického městského úřadu Karel Pašek.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Prachatická radnice informovala o úmrtí tajemníka včera dopoledne krátce po tom, co zemřel. Rodák z Vimperka pracoval jako státní a městský úředník přes třicet let a městský úřad v Prachaticích vedl devatenáct let. V čele úřadu stál i v době, kdy se reformovala státní správa, a zanikly okresní úřady.

Podle starosty Martina Malého šlo o muže oddaného své práci. „I přes zdravotní komplikace se až do poslední chvíle snažil pomáhat s vedením úřadu. Byl to výjimečný kolega a jeho profesionalita, svědomitost, píle, ale i empatie a běžná lidskost nám všem bude chybět,“ uvedl starosta na městském webu.

Karel Pašek se účastnil života úřadu a porad i v době nemoci. „Když jsme dělali třeba vyhlášky nebo směrnice, tak na to byl velkým odborníkem. I vývoj legislativy stále sledoval. Žil tou prací a dával jí strašně moc. Z úřadu často odcházel jako poslední,“ dodal starosta pro prachatickoNEWS.CZ.

Kompetence nejvýše postaveného městského úředníka přecházejí nyní podle zákona na starostu a ten se chystá je rozdělit mezi místostarosty a vedoucí některých odborů. Hledání nového tajemníka začne z pietních důvod nejdříve po posledním rozloučení s Karlem Paškem.  

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena