Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Pěší zóna v Poštovní ulici má naději. Rada prověří, zda je možná

PRACHATICE - 12/5 2021 - 17:21 – Prachatické zastupitelstvo dnes pověřilo radu města, aby prověřila vznik pěší zóny v Poštovní ulici. Podpořila to i koalice.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Prachatické zastupitelstvo jednalo dnes o vytvoření pěší zóny v Poštovní ulici v centru města už podruhé. Napoprvé neschválilo její zřízení, ani pověření rady, aby zjistila, zda je možné ji vytvořit (Pěší zóna má centrum Prachatic zbavit věčného lockdownu).

Dnes ale dostal návrh zastupitelky za Živé Prachatice Barbory Koritenské alespoň šanci, když koalice nakonec většinově změnila názor. „Předkládám to proto, že jsem minule nedostala žádný argument proti,“ řekla dnes zastupitelům Barbora Koritenská. „Vyzkoušené už to tam je a víme, že to funguje, když se tam konají kulturní akce,“ dodala.

Koalice ale nejprve trvala na tom, že má k návrhu málo stanovisek například od hasičů, záchranné služby nebo policie a komise dopravy. Na to se odehrála názorová přestřelka o to, jestli kvalitněji podložené materiály předkládá opozice nebo koalice. „Nebráním se tomu a priori, jen mi chybí ty materiály,“ řekl v této debatě starosta Martin Malý.

Nakonec prověření možnosti vzniku zóny podpořil v diskusi místostarosta Miroslav Lorenc a návrh usnesení s možností prověření předložil Júsuf Traore z Pro Prachatice. Rada by tak měla do příštího jednání zastupitelů shromáždit potřebné podklady a vyjádření a pak bude moct zastupitelstvo rozhodnout, zda zóna vznikne nebo ne a jakou bude mít podobu.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena