Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vimperská zvonice by mohla otevřít už poslední týden v červnu

VIMPERK - 16/5 2021 - 13:35 – Na vimperskou zvonici se bude chodit ve skupinách maximálně po deseti lidech a rezervace bude přijímat informační centrum.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Stavební úpravy vimperské městské zvonice, která pochází z doby kolem roku 1500, začaly letos v únoru a zatím postupují tak, že by se mohli první návštěvníci podívat ze zvonice ještě před prázdninami. „Zatím je hotová elektroinstalace, některé vnitřní fasády a okenice na podlaží, kde je hodinový stroj. Když půjde vše dobře, mohla by se zvonice otevřít poslední týden v červnu,“ uvedla pro prachatickoNEWS.CZ Lenka Pechoušková z městského odbor školství, kultury a cestovního ruchu.

Zvonice kromě vyhlídky na město nabídne také prohlídku hodinového stroje, tří zvonů, ale i skřítka Zvoníčka pro děti a miniexpozici zvonařství. Už je přitom jasný i návštěvnický režim, který tu bude platit. „Rezervace budou možné přes naše informační centrum, které bude zajišťovat prohlídky s průvodcem po skupinkách. Z bezpečnostních důvodů muže být ve skupince maximálně deset lidí. Kontakt je infocentrum@mesto.vimperk.cz, 724 176 545,“ dodala Lenka Pechoušková.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena