Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vimperský cyklobus vyjede letos na Šumavu také o víkendech

VIMPERK - 13/5 2021 - 17:15 – Vimperk i letos podpoří cestovní ruch na Šumavě speciálním cyklobusem, který bude jezdit o prázdninách na Kvildu.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Projekt vimperského cyklobusu vznikl loni, když měl po prvním dlouhém lockdownu pomoct těžce zkoušenému cestovnímu ruchu na Šumavě. Vimperští zastupitelé na něj uvolnili tři sta tisíc korun z peněz, které město ušetřilo na zrušených kulturních akcích. Nakonec ale všechny náklady nešly z vimperského rozpočtu, když jich část pokrylo jízdné a 120 000 korun přispěly na provoz autobusu obce na jeho trase.

I když šlo o novinku, měl autobus úspěch. Jezdil ve všední dny z Vimperka na Kvildu a zpět a mohl tak vozit i turisty ze Šumavy do Vimperka. Nakonec ho využily na tři tisíce lidí, svezl 350 kol a najezdil dvanáct tisíc kilometrů. „První ročník jsme brali jako pilotní a chystali jsme ho na poslední chvíli, takže nás výsledek mile překvapil," uvedla loni vedoucí odboru školství, kultury a cestovního ruchu Martina Křížová.

Letos podle starostky Jaroslavy Martanové vyjede autobus pro jednadvacet cestujících s vlekem na kola i o víkendech. Loni nakonec jezdil i v září, ale letos se s jeho provozem počítá jen o prázdninách. Ve vimperském rozpočtu je na něj vyčleněno 360 tisíc korun, ale část nákladů opět pokryje jízdné. „Jednáme také opět o příspěvku od obcí a chceme také požádat o dotaci,“ řekla starostka.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena