Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
Ilustrační foto. Xterra Czech   Xterra v Prachaticích letos bude. Ale bez společenské části

PRACHATICE - 17/5 2021 - 11:53 – Zatímco pořadatelé velké kulturní a společenské akce ruší, prachatická Xterra se uskuteční. Zůstane z ní ale jen sportovní část.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Organizátoři prachatického závodu v terénním triatlonu Xterra Czech už potvrdili, že veřejností oblíbený podnik uskuteční 19. a 20. června. Veřejnost ale bude o účast na programu ochuzena. Zatím to vypadá tak, že se nebude konat dětský závod, ve kterém měří síly hlavně místní sportovní potěr, ale ani charitativní běh městem a ani festival pod širým nebem. Nic z toho zřejmě nedovolí vládní restrikce.

Otázkou je zatím alespoň možnost přijít fandit. „Z prostoru závodu bude pravděpodobně vyloučena veřejnost, tedy i fanoušci. Věříme, že se toto opatření může ale do června ještě změnit, diváci jsou neodmyslitelnou součástí našeho závodu,“ řekl ředitel závodu Michal Piloušek.

Závod, který je součástí světového a evropského poháru, láká často i místní rekreační sportovce. I letos se mohou hlásit, ale musí tak učinit do 5. června na www.xterra.cz a počet míst je pro ně omezen. „Musíme připravit veškeré zázemí dle hygienických norem, a proto musíme s předstihem znát přesný počet závodníků. Budeme muset vést evidenci řady dokumentů, a proto jsme nuceni dočasně omezit přihlášky na místě,“ vysvětlil Michal Piloušek.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Vimperská zvonice by mohla otevřít už poslední týden v červnu

Zemřel tajemník prachatického městského úřadu Karel Pašek

Zimní stadion by mohl být v Prachaticích na Horním náměstí

Vimperský cyklobus vyjede letos na Šumavu také o víkendech

Tyč spadlá za jízdy z plošiny narazila do okna protijedoucího auta

Pěší zóna v Poštovní ulici má naději. Rada prověří, zda je možná

 

 

 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena