zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  JAN BAUER: Jsem připraven opět dělat starostu Prachatic

PRACHATICE - placená inzerce – Rozhovor s Janem Bauerem, kandidátem na starostu a lídrem ODS s podporou TOP 09 a nezávislých kandidátů.

      

   ODS PRACHATICE  

V nadcházejících komunálních volbách kandidují občanští demokraté společně s dalšími subjekty. Co vás k tomu vedlo?
O podobě kandidátky jsme diskutovali dlouhou dobu. Stranická příslušnost šla trochu stranou. Hledali jsme šikovné lidi, kteří mohou nejen voliče oslovit, ale hlavně chtějí pro naše město něco odpracovat. Nemáme kandidátku postavenou na jediném člověku, jsme tým lidí, kteří si lidsky sedli. Máme podobné názory na dění ve městě. Shodli jsme se na věcech, které budeme podporovat, a také umíme pojmenovat, co se nám v Prachaticích nelíbí.

Jste lídr vaší kandidátky, jste tudíž připraven dělat starostu města?
Jsem připraven dělat starostu Prachatic a přál bych si, abychom k tomu dostali silný mandát od voličů. Kdybych chtěl pouze podpořit náš tým, tak se nechám napsat někam dozadu. Lidé se mě často ptají, kde beru motivaci stále se s někým ve volbách utkávat? V Prachaticích žiji, mám tady širokou rodinu a přátele. Svému městu jsem se nikdy, ani během poslancování, neodcizil a není mi jedno, jak to tady funguje. Starostu už jsem dělal, vím, co to obnáší zvláště v dnešní době. Mám oproti současnému starostovi nemalou výhodu - už jsem zažil „vládnout“ i být v opozici a také znám život bez funkcí a bez politiky. Je to dobrá zkušenost. Měl by tím každý, i komunální politik, projít. Po mnoha letech ve funkci přichází rutina a neschopnost vnímat reálné problémy. To je ostatně největší problém současného starosty.

Volební programy mají všechny kandidující subjekty hodně podobné, řekněte alespoň tři oblasti, na které se chcete zaměřit?
Dostupné bydlení, zastavit odchod mladých lidi z města, doprava a parkování, investice do úsporných projektů, lepší komunikace a prezentace. - V Prachaticích prostě nemáme připravené pozemky, tak se nedivme, že nám mladí odcházejí pryč nebo do okolních vesnic. Musíme urychleně připravit pozemky nejlépe v lokalitě pod bývalou „tankovkou“. Chceme připravit nové parkovací plochy, ve spolupráci s místními řešit parkování v centru a jeho okolí. Potřebujeme předjížděcí pruhy na komunikacích směrem na Vodňany nebo Volary. Hodně se u nás zaspalo v přípravě investic do úspor, například fotovoltaiky na městském majetku. Vadí mi nejen velká rozhádanost v zastupitelstvu, ale i to, že se současné vedení nechá podporovat komunistickou stranou. Doufám, že se to změní. - Přál bych si investice do chaty na Libíně, do našich základních a mateřských škol, rozumné využití bývalé střelnice nebo třeba novou knihovnu. Uvidíme, mám jen obavy, že po nesmyslné investici do letního kina peněz v městské kase moc nezbude.

Co byste vzkázal voličům před nadcházejícími volbami?
Rád bych všechny vyzval, aby přišli k volbám. S velkou pokorou bych chtěl požádat, aby podpořili naši kandidátku, nejlépe jedním křížkem celé straně. Pro nadcházející období budeme v čele našeho města potřebovat zkušené osobnosti, ale i nové tváře přinášející jiné podněty. Právě takový tým naše kandidátka nabízí.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

OBRAZEM: Krampusové masky přetvořily sklepy v alpské peklo

Do letního kina/amfiteátru přišlo první měsíc 1575 návštěvníků

OBRAZEM: Dřípatka a mykologové vystavili víc než sto druhů hub

Smůla zloděje elektrokola pokračovala. Natočila ho další kamera

Ve Vimperku padlo obvinění za pokousání chlapce psem v obličeji

prachatickoNEWS.CZ slaví narozeniny s rostoucí návštěvností

prachatickoNEWS.CZ slaví narozeniny s rostoucí návštěvností

OBRAZEM: Volarští povýšili parkourové hřiště na interaktivní

Zloděje dámského elektrokola natočila kamera obecního úřadu

Zastupitelé dali šanci zcela nové obchodní zóně ve Vimperku

Dobrovolníci oživovali rašeliniště a mokřady v národním parku

Dokument Černí Češi o Namibijcích uvede kino Národka v pátek

Národka má nový ovál, otestuje ho i náhrada Štěpánského běhu

Příjezd k centru Prachatic zkomplikuje uzavírka Janské ulice

SMS o příspěvku na bydlení stála muže z Vimperska 200 000

OBRAZEM: Deset let investic udělalo ze ZŠ Vacov moderní školu

První státní lesní mateřská škola startuje na Soumarském mostě

Do potoka unikly fekálie. Vyšetřující městský úřad k tomu mlčí

Eno-gastronomické přehlídky sýrů, ryb a vín zvou. Už o víkendu!

Houby v Pošumaví čekaly na vláhu a konečně se jí dočkaly

Robert Huneš se dočkal po dvou letech hejtmanské Zlaté šupiny

 
 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena