zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  SMS o příspěvku na bydlení stála muže z Vimperska 200 000

VIMPERSKO - 3/9 2022 - 16:39 – Vimperští policisté řeší další případ podvodu s internetovým bankovnictvím. Muži z jejich obvodu se draze nevyplatila důvěřivost.

      

   Text: TOMÁŠ FRANTIŠEK PŘIBYL 

Poškozený muž z Vimperska dostal nedávno SMS zprávu. Byla od neznámého pachatele a psalo se v ní o nároku na příspěvek na bydlení, o kterém se v posledních týdnech v mediích hodně mluvilo v souvislosti se zdražováním energií. Adresát zprávy se měl k příspěvku dostat po aktivování odkazu, který zpráva obsahovala.

Text v poškozeném muži vzbudil důvěru a tak odkaz skutečně aktivoval. „To ho převedlo na stránky jeho internetového bankovnictví, kam se poškozený přihlásil a potvrdil již připravenou transakci, se kterou dobrovolně souhlasil,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Pachatel při transakci připravil poškozeného o dvě stě tisíc korun. Podobné případy se v posledních měsících množí v celé České republice a policie proto dokola varuje. „Nikdy neklikejte na odkazy do internetového bankovnictví obdržené v SMS zprávě či e-mailu!!! Buďte při používání internetového bankovnictví opatrní a nikam nespěchejte. Informace si vždy můžete ověřit na linkách klientského servisu vaší banky,“ shrnula základní rady Martina Joklová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

OBRAZEM: Deset let investic udělalo ze ZŠ Vacov moderní školu

První státní lesní mateřská škola startuje na Soumarském mostě

Do potoka unikly fekálie. Vyšetřující městský úřad k tomu mlčí

Eno-gastronomické přehlídky sýrů, ryb a vín zvou. Už o víkendu!

Houby v Pošumaví čekaly na vláhu a konečně se jí dočkaly

Robert Huneš se dočkal po dvou letech hejtmanské Zlaté šupiny

 
 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena