zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  Do letního kina/amfiteátru přišlo první měsíc 1575 návštěvníků

PRACHATICE - 16/9 2022 - 11:56 – Prachatické letní kino za sebou má první měsíc provozu. Ukázalo v něm, co lze vylepšit, i to, že má široké možnosti využití.

      

   Text a foto: TOMÁŠ FRANTIŠEK PŘIBYL 

Kulturně informační služby města Prachatic zveřejnily na žádost naší redakce statistiky návštěvnosti nového letního amfiteátru a kina, jehož výstavba stála padesát milionů korun. Promítalo se tu osmkrát a přišlo 1312 návštěvníků. To představuje zhruba čtyřikrát větší průměrnou návštěvnost, než jakou má kino Národka.

Na vstupném se vybralo 144 290 korun (první představení bylo zdarma) a na poplatcích distributorům KIS Prachatice odvedly 99 391 korun včetně DPH. K tomu se tu konaly i tři další akce – veřejná divadelní zkouška, koncert a divadlo SemTamFór tu sehrálo pohádku Čert a Káča. Na tyto akce dorazilo 263 návštěvníků.

„Za sebe bych hodnotila návštěvnost jako velmi dobrou. Určitě je přímo úměrná počasí. Nejnižší návštěvnost jsme měli ve dnech, kdy panovalo nejisté počasí, nebo když pršelo. I přesto se však našla řada těch, kteří přišli vybaveni pláštěnkami a snad si i promítání užili,“ uvedla pro prachatickoNEWS.CZ ředitelka KIS Prachatice Věra Houšková.

Kulturní a informační služby přitom dopředu avizovaly, že první měsíc berou jako zkušební. Areál ještě nemá hotové vysouvací zastřešení a některé akce se připravovaly narychlo a měly jen minimální propagaci. Především ale KIS chtěly areál vyzkoušet po technické stránce a vychytat tu problémy.

„Největším problémem, který jsme řešili, byl opakovaný výpadek při promítání filmu Maverick a u pohádky Mimoňové 2. Vypadá to na problémy s kolísáním napětí v síti, na které přepěťová ochrana promítací techniky reaguje velmi citlivě. V současné chvíli se touto závadou zabývá dodavatel promítací techniky firma AV Media společně s elektrikáři. Naštěstí máme dostatek času na to závadu odstranit,“ vysvětlila Věra Houšková.

KIS Prachatice už přitom začínají připravovat první plnohodnotnou sezónu kina/amfiteátru. Zatím je jasné jen to, jak se bude promítat. „Druhou polovinu června a první polovinu září budeme promítat vždy v pátek. O hlavních prázdninách pak zachováme promítání v úterý a pátek,“ řekla ředitelka.

Co se týče kulturních akcí, zvažují přitom KIS Prachatice dvě možné koncepce. „Zda se vydáme cestou nízkonákladových akcí typu komorních koncertů, odpoledních pohádek, recitálů a tak dále probíhajících průběžně po celé léto. Nebo připravíme týdenní program plný velkých jmen, hudebních těles typu filharmonie nebo profesionálních divadelních souborů. Nápadů je hodně a umělců, kteří by se chtěli představit ještě víc,“ uvedla Věra Houšková.

Jasné pak je také to, že KIS bude nabízet areál k pronájmu a to jak větším produkčním společnostem pro pořady jako je třeba Partička, tak také hudební a divadelní scéně z celého našeho regionu.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

OBRAZEM: Dřípatka a mykologové vystavili víc než sto druhů hub

Smůla zloděje elektrokola pokračovala. Natočila ho další kamera

Ve Vimperku padlo obvinění za pokousání chlapce psem v obličeji

prachatickoNEWS.CZ slaví narozeniny s rostoucí návštěvností

prachatickoNEWS.CZ slaví narozeniny s rostoucí návštěvností

OBRAZEM: Volarští povýšili parkourové hřiště na interaktivní

Zloděje dámského elektrokola natočila kamera obecního úřadu

Zastupitelé dali šanci zcela nové obchodní zóně ve Vimperku

Dobrovolníci oživovali rašeliniště a mokřady v národním parku

Dokument Černí Češi o Namibijcích uvede kino Národka v pátek

Národka má nový ovál, otestuje ho i náhrada Štěpánského běhu

Příjezd k centru Prachatic zkomplikuje uzavírka Janské ulice

SMS o příspěvku na bydlení stála muže z Vimperska 200 000

OBRAZEM: Deset let investic udělalo ze ZŠ Vacov moderní školu

První státní lesní mateřská škola startuje na Soumarském mostě

Do potoka unikly fekálie. Vyšetřující městský úřad k tomu mlčí

Eno-gastronomické přehlídky sýrů, ryb a vín zvou. Už o víkendu!

Houby v Pošumaví čekaly na vláhu a konečně se jí dočkaly

Robert Huneš se dočkal po dvou letech hejtmanské Zlaté šupiny

Robert Huneš se dočkal po dvou letech hejtmanské Zlaté šupiny

Vytrhl vrátka, aby se dostal k domu, kde pak nadával a pral se

 
 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena