zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  První státní lesní mateřská škola startuje na Soumarském mostě

VOLARY - SOUMARSKÝ MOST - 31/8 2022 - 17:22 – Unikátní městská lesní mateřská škola zahájí 1. září provoz na pozemku Městských lesů Volary u Soumarského mostu.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL

Jedná se o třetí odloučené pracoviště volarské mateřské školy. Otevíraná školka, která je podle slov ředitelky školy Michaely Dědičové první státní lesní mateřskou školkou v širokém okolí, má zcela zaplněnou kapacitu 16 míst. Bude mít celodenní provoz, od 7:30 do 15:00. Rodiče budou děti, kterých je polovina z Volar a druhá polovina z okolí, svážet.

O děti se budou starat dvě nově přijaté paní učitelky s příhodnou praxí ve vesnických mateřských školách. Ve školce nechybí ani potřebné zázemí s přístřeškem, speciálními separačními kompostovacími toaletami a pro případ zvlášť nepříznivého počasí je tu pro všechny k dispozici i bytelná zastřešená městská chatka.

Nápad na zřízení lesní mateřské školky se rodil v hlavě ředitelky Mateřské školy Volary Michaely Dědičové dlouhou dobu, stejně pečlivé byly i přípravy včetně navázání spolupráce s podobnou MŠ na Strakonicku. Posilou byla a stále je podpora volarských zastupitelů, vedení města a Městských lesů Volary a jejich ředitele. Ředitelka oceňuje dobrou spolupráci řady dalších lidí, zejména své zástupkyně a pravé ruky Dagmar Amlerové.

"Velmi dobrá je součinnost i s rodiči dětí, jak se potvrdilo i na třídní schůzce s nimi a novými paní učitelkami v závěru minulého týdne," připomněla ředitelka Michaela Dědičová.

Dnes, poslední srpnový den, navštívili lesní mateřskou školu na Soumaráku zástupci radnice. "Byli jsme velmi mile překvapeni. Sám bych, kdyby to bylo možné, do takové mateřské školy rád chodil. Ředitelka školy Michaela Dědičová se svým týmem odvedli ohromný kus práce. Samozřejmě budou mít i do budoucna plnou podporu radnice a našich zastupitelů," řekl nám dnes starosta Volar Vít Pavlík.

První den je i v mateřských školách, jak známo, vždycky specifický. "Děti s paní učitelkami si nejprve vytvoří pravidla pro pobyt v přírodě a společně si vytyčí prostor, který bude "jejich". Po jeho obhlídce a svačině dojde určitě na společné aktivity, hry, seznamování s učitelkami a novými kamarády," řekla dnes pro prachatickoNEWS.CZ ředitelka školky Michaela Dědičová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Do potoka unikly fekálie. Vyšetřující městský úřad k tomu mlčí

Eno-gastronomické přehlídky sýrů, ryb a vín zvou. Už o víkendu!

Houby v Pošumaví čekaly na vláhu a konečně se jí dočkaly

Robert Huneš se dočkal po dvou letech hejtmanské Zlaté šupiny

Robert Huneš se dočkal po dvou letech hejtmanské Zlaté šupiny

Vytrhl vrátka, aby se dostal k domu, kde pak nadával a pral se

Skvosty South Bohemia Classic uvidíte nejlépe ve Vimperku

Policie řeší ne úplně obvyklý příběh ztracené tašky s penězi

Kuřáci Prachaticka budou pod větší kontrolou nemocnice a lékařů

OBRAZEM: Zkouška zkoušky naznačila možnosti kina/amfiteátru

Teprve dvaadvacetiletý muž si vyslechl obvinění z krádeže dřeva

Ve Staré radnici nabídnou candáta s pyré nebo tatarák z kapra

 
 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena