zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  Jana Šímová: Nechci zadlužené město, kde nechce nikdo žít

PRACHATICE – placená inzerce – Ráda bych vás touto cestou pozvala na setkání s voliči, které se uskuteční v pondělí 12. září od sedmnácti hodin.

      

   Jana Šímová, DiS.

Setkání se uskuteční ve vzdělávacím centru Hospice sv. Jana N. Neumanna (Bašta). Posezení u kávy se zúčastní a na vaše otázky budou rádi odpovídat: RNDr. et Mgr. Růžena Štemberková, Ph.D., MUDr. Helena Sternová a Jana Šímová, DiS. Speciálním hostem bude pan PhDr. Mgr. Robert Huneš, MBA, kandidát do senátu a pan Mgr. František Talíř, 1. náměstek hejtmana Jihočeského kraje.

Na příjemné posezení u kávy a něčeho dobrého vás zvu jako kandidátka do zastupitelstva v komunálních volbách, které budou v termínu 23. 9. - 24. 9. 2022. Nejsem členkou žádné politické strany, jsem jen občankou Prachatice, které není osud okresního města pod Libínem lhostejný.

Kandiduji pod znakem KDU-ČSL. Jako sociální pracovnici mi je program lidovců blízký, ale mnohem důležitějším kritériem jsou pro mě lidé, kteří se rozhodli do zastupitelstva kandidovat. Na kandidátce KDU-ČSL jsou v letošním roce zastoupené snad všechny profese, na které pomyslíte.

Mezi 21 kandidujícími naleznete lékaře, ekonomy, podnikatele, bankéře, sociální pracovníky, pedagogy, studenty, herce, hudebníky, ekology, sportovce. Dále matky, otce, tety, strýce, babičky, dědečky s převážně občany Prachatic, kterým není lhostejné, jak zde budou žít jejich potomci. Já osobně nechci generacím příštím zanechat zadlužené město, kde nebude chtít nikdo žít.

Myslím, že většina z nás během svého života slyšela rčení, že se kniha nemá soudit podle obalu. Ráda tuto frázi používám ve formě metafory, když se lidé snaží dávat drahocenné rady převážně o zevnějšku určitých jevů nebo ostatních lidí.

Povrchně mohu hodnotit cokoliv, co se mě přímo nedotýká. Ale pokud jde o můj život, o mou rodinu, o budoucnost všech, které mám ráda, opravdu mohu soudit jen podle „obalu“? Většina z nás jistě odpoví, že nikoliv. A to je dobře! V současnosti je rčení o obalu a knize více než na místě.

Za pár týdnů budeme mít všichni možnost ovlivnit budoucnost našeho města. Zamysleme se nad tím, co je opravdu důležité. Je důležité, jak se jedna či druhá skupina lidí jmenuje, či je důležitější, jaké osobnosti v daném uskupení jsou? - Mě osobně je jedno, zda je někdo Pepík nebo Maruška, mladý nebo starý. Důležité je, jaká práce je za člověkem vidět, jakou má motivaci pracovat pro ostatní.

Pojďme tedy zvolit ty, kterým věříme! Bez ohledu na politickou příslušnost, rasu, barvu kůže, věk atd. Vyberme svědomitě ty, kteří ovlivní naši budoucnost, budoucnost našich dětí!

Jana Šímová, DiS.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Dokument Černí Češi o Namibijcích uvede kino Národka v pátek

Národka má nový ovál, otestuje ho i náhrada Štěpánského běhu

Příjezd k centru Prachatic zkomplikuje uzavírka Janské ulice

SMS o příspěvku na bydlení stála muže z Vimperska 200 000

OBRAZEM: Deset let investic udělalo ze ZŠ Vacov moderní školu

První státní lesní mateřská škola startuje na Soumarském mostě

Do potoka unikly fekálie. Vyšetřující městský úřad k tomu mlčí

Eno-gastronomické přehlídky sýrů, ryb a vín zvou. Už o víkendu!

Houby v Pošumaví čekaly na vláhu a konečně se jí dočkaly

Robert Huneš se dočkal po dvou letech hejtmanské Zlaté šupiny

Robert Huneš se dočkal po dvou letech hejtmanské Zlaté šupiny

Vytrhl vrátka, aby se dostal k domu, kde pak nadával a pral se

Skvosty South Bohemia Classic uvidíte nejlépe ve Vimperku

Policie řeší ne úplně obvyklý příběh ztracené tašky s penězi

Kuřáci Prachaticka budou pod větší kontrolou nemocnice a lékařů

OBRAZEM: Zkouška zkoušky naznačila možnosti kina/amfiteátru

Teprve dvaadvacetiletý muž si vyslechl obvinění z krádeže dřeva

Ve Staré radnici nabídnou candáta s pyré nebo tatarák z kapra

 
 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena