zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  Policie řeší ne úplně obvyklý příběh ztracené tašky s penězi

PRACHATICE - 24/8 2022 - 12:50 – V jednom prachatickém supermarketu se ztratila taška s penězi v různých měnách. Nálezce ji odevzdal bez nich.

      

   Text: TOMÁŠ FRANTIŠEK PŘIBYL 

Před několika dny zapomněl majitel svou tašku v jednom z obchodních domů v prachatické Krumlovské ulici. Měl v ní peněženku s doklady a především s penězi v různých měnách. V tašce pak bylo ještě několik drobných věcí jako třeba USB disk nebo sluchátka. O ztrátě tašky neinformoval policii poškozený, ale jeho příbuzná.

Den po ztrátě se taška objevila v recepci nedalekého hotelu. V tašce už ale byly pouze doklady. „Všechny ostatní věci a peníze v hodnotě bezmála 40 000 korun si pachatel ponechal. Dopustil se tak trestného činu zatajení nálezu,“ řekla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

O nálezu přitom oficiálně informovali až pracovníci hotelu a policisté nyní musí zjistit, kdy a kde peníze z tašky zmizely. Komplikovat jim to bude zejména to, že nálezce v recepci tašku odložil, aniž by ho někdo viděl, a k nálezu se nepřihlásil ani později. Není tak jasné, zda věci z tašky vzal on, nebo už ji našel pouze s doklady.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Kuřáci Prachaticka budou pod větší kontrolou nemocnice a lékařů

OBRAZEM: Zkouška zkoušky naznačila možnosti kina/amfiteátru

Teprve dvaadvacetiletý muž si vyslechl obvinění z krádeže dřeva

Ve Staré radnici nabídnou candáta s pyré nebo tatarák z kapra

Na vlak střílel opilý muž. Souprava se mu připletla do rány

Prachatice otevřely naučnou stezku věnovanou místním řopíkům

 
 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena