Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Fotografové od Vlachova Březí popáté: Vzpomínají a smějí se

VLACHOVO BŘEZÍ - 21/4 2022 - 15:02 – Okénko do historie a humor ve fotografii jsou témata letošní výstavy Fotografové od Vlachova Březí v Panském pivovaru.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto poskytli organizátoři výstavy  

 

Už pátá každoroční výstava fotografů od Vlachova Březí přilákala při otevření v galerii v Panském pivovaru na Velikonoční pondělí řadu diváků. Přivítala je spoluorganizátorka výstavy Helena Fraňková. Ta zároveň poděkovala městu Vlachovu Březí a všem, kdož se na přípravě výstavy podíleli.

Vernisáž zpestřilo hudební vystoupení Alenky Tomášové a Haničky Švancarové ze Základní umělecké a Mateřské školy, pod vedením Tatjany Tláskalové. Nechyběl už tradiční fotokvíz, kterým diváky obratně provází spoluorganizátor výstavy Pavel Kluibr. Nejprve na ně čekaly hádanky z historie a poté z oblasti vtipných fotografií. Pro ty, kteří jako první uhádli postupně odhalovaný obrázek, byla připravena sladká odměna.

Na závěr vernisáže se divákům představili jednotliví autoři. Těch se letos účastní rekordní počet. Jsou to Jiří Beneš, Petr Borovička, Eva Dejmková, Jiří Doskočil, Josef Florian, Zdena Florianová, Josef Franěk, Václav Hošna, Pavel Kluibr, Roman Kovář, Pavel Lebeda, Václav Malina, Miloslav Martan, Karel Matějka, Miloslav Musílek, Kamil Prokeš, Zdeněk Přibyl, Lucie Sandany, Aleš Stříbrský a Václav Štětina.

"Záleželo na každém autorovi, které ze dvou rok dopředu vyhlašovaných témat si vybere i jak ho uchopí. A tak jsou na výstavě k vidění například snímky historických míst, rekonstrukcí bitev, ale také z masopustů, veteráni nebo humorné či vtipné situace zachycené objektivem fotografa," připravil nám Pavel Kluibr zrychlenou prohlídku vystavených obrázků. Podle jeho slov několik vystavených fotografií dokonce spojuje obě témata, tedy historii i vtip, dohromady.

Odměnou všem fotografům byla hojná návštěva vernisáže a pochvaly od diváků. Pro ně bylo také připraveno pohoštění, které připravily partnerky a pomocnice autorů. Už tradičně bylo při vernisáži vyhlášeno téma výstavy Fotografové od Vlachova Březí pro příští rok. Po důkladném rozmyšlení organizátorů to v roce 2023 bude poprvé autorská výstava. Jednoduše si každý fotograf vybere a tvůrčím způsobem zpracuje své vlastní téma, ke kterému má nejblíže. Autorská kolekce může mít až dvě desítky snímků.

Letošní výstava, kterou spolupořádá i Město Vlachovo Březí, je přístupná o nedělích, vždy od jedné hodiny odpolední, kdy Panským pivovarem provází paní Kropáčková. "Případně je možné se s ní předem domluvit i na jiném termínu na telefonním čísle 731 176 993. Všechny výstavní prostory budou v pivovaru volně přístupné o pouti, která se koná 4. a 5. června. Výstavu bude možné navštívit až do konce října," zve jménem organizátorů Pavel Kluibr.

 
 

ZPRÁVY

 
     
  Namol opilý cizinec se na Velikonoce řítil u Kosma stočtyřicítkou

Nezaměstnanost Prachaticka klesala v březnu dvakrát rychleji

V průmyslové zóně vzplála při opravě baterie elektrokoloběžky

Muž z Vimperska přišel při prodeji posilovací lavice o 306 000

U Soumarského mostu odhalili pomník 5. pěší divizi U.S. Army

Ladislav Beran: Když jsou slova darebáka víc než peníze

OBRAZEM: Volarští zdobí na náměstí vajíčkovník až do neděle

Zloděj si vyhlédl sklep se zavařeninami na prachatickém sídlišti

Přemýšlíte o změně zaměstnání nebo hledáte první zkušenosti?

Netolickou ulici v Bavorově čeká po Velikonocích rekonstrukce

Obrazy a sochy spojuje v Dolní bráně nejen figurální tvorba

Ve Smědči shořel sklad balíků slámy. Škoda dosáhla tří milionů

Arkády a dvůr Staré radnice čeká letos restaurování sgrafit

Severoameričtí Indiáni zahájili sezónu v Prachatickém muzeu

Zloděj se vloupal do nádrží tří traktorů a odnesl si bednu nářadí

Vimperský zámek přilákal po rekonstrukci bezmála 25 000 lidí

Oprava mostu v Pěkné výrazně omezí vodáckou sezónu na Vltavě

Stavba obchvatu Vlachova Březí začne naplno po Velikonocích

Z neobývaného domu v rekonstrukci zmizelo měděné potrubí

Prachatice zkusí pro jistotu pronajmout letní kino za 600 000

V Bavorově vykolejil vlak. Pět cestujících vyvázlo bez zranění

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena