Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Přemýšlíte o změně zaměstnání nebo hledáte první zkušenosti?

PRACHATICKO – placená inzerce – Vyzkoušet si pohovor nanečisto a získat přehled o pozicích v regionu? Stačí navštívit Veletrh práce v Prachaticích.

      

   Jihočeská hospodářská komora, www.jhk.cz   

 

Připravili jsme pro vás pár tipů, co při hledání nové práce nepodcenit a na co se připravit. Na Veletrhu práce v Prachaticích, který se koná 21. dubna 2022, si také můžete přijít vyzkoušet pohovor nanečisto a přímo od personalistů zjistit potřebné informace o nabízených pozicích v regionu či požadavcích k přijetí do zaměstnání.

Určete si priority
Když hledáte nové zaměstnání, je v prvé řadě potřeba stanovit si, v jakém oboru byste novou pozici chtěli získat, co by vás bavilo a jaké jsou vaše představy o finančním ohodnocení a nabízených benefitech. Rádi byste pracovali spíš v malé startupové firmě, kde budete mít větší příležitost zasahovat do řízení firmy, nebo byste raději do mezinárodní společnosti s možnostmi spolupráce se zahraničními kolegy? Láká vás neziskový sektor nebo stabilní prostředí státních organizací? Ať už se rozhodnete pro tu či jinou variantu, dobře si promyslete vaše očekávání ohledně náplně práce, a možnostech kariérního postupu.

Udělejte průzkum trhu
Už máte jasno o typu o oboru, ale nevíte, kde práci hledat? Existuje mnoho možností. Jednou z nich jsou databáze Úřadu práce či pracovní portály jako jobs.cz či prace.cz, kde si můžete pozice filtrovat podle lokality, oboru či mzdového ohodnocení. Podobnou funkci aktuálně nabízených pozic najdete i na stránce www.veletrhy-prace.cz, které na jaře odstartují přehlídku jihočeských zaměstnavatelů v sedmi regionech jižních Čech.

„Veletrh práce v Prachaticích je ideální příležitostí, jak si udělat průzkum o nabízených pozicích, ale i přehled o zaměstnavatelích v regionu, a to v jeden den na jednom místě. Můžete získat potřebné informace o přijímacím procesu či požadavcích na jednotlivé pozice. Na veletrhu práce, který je bezplatně přístupný veřejnosti, si navíc vyzkoušíte pohovor nanečisto přímo se zástupcem dané firmy. Je to skvělá zkušenost, kterou oceníte při pozdějším reálném pohovoru,“ přibližuje Kateřina Třísková, ředitelka oblastní kanceláře Jihočeské hospodářské komory, která Veletrh práce organizuje.

Mějte po ruce životopis
Vytipovali jste si firmu, která vás oslovila, a chcete se ucházet o některou z nabízených pozic? Mějte včas připravený životopis. Nezapomeňte uvést ty nejdůležitější zkušenosti, stručně doplňte hlavní náplň vykonávané práce a přidejte i zájmy, které se k pozici nebo vztahují. Dejte si záležet i na fotografii, která dělá první dojem. Měla by působit formálněji, ale zároveň přirozeně, rozhodně do životopisu nedávejte fotku z dovolené či selfie z koupelny. Zkuste si vyhrát i s návrhem životopisu. Už samotné zajímavé grafické zpracování o vás může ledacos prozradit.

Připravte se na pohovor
Pozvali vás na pohovor? Zjistěte si základní informace o firmě, její historii, portfoliu produktů či nabízených služeb nebo si projděte její plány do budoucna. Nezapomeňte také zvolit vhodné oblečení. Stejně jako u fotky v životopise si personalista udělá obrázek o uchazeči již během prvních 30 vteřin. Tedy již dlouho předtím, než stihnete promluvit o svých zkušenostech a dovednostech.

Proč právě vy?
Na pohovoru vás nejspíš zaskočí neobvyklé otázky či úkoly, které mají za cíl otestovat vaše pracovní zkušenosti a osobnostní vlastnosti. Ne na vše se dá připravit, s jistotou se vás ale personalista zeptá na důvod, proč se ucházíte o danou pozici a proč právě vás by měli přijmout. Buďte na tuhle otázku připraveni. Mluvte, pokud možno, klidně a přiměřeně nahlas, dejte při své prezentaci najevo, že odpovídáte požadavkům, které si potenciální zaměstnavatel klade.

„Právě takovouto zkušenost můžete získat i na Veletrhu práce v Prachaticích, kde díky neformální schůzce a dobře zpracovanému životopisu můžete náboráře přesvědčit natolik, že nebudete například muset absolvovat další kola výběrového řízení. Aneb kdo je připraven, není překvapen,“ uzavírá Kateřina Třísková z Jihočeské hospodářské komory.

 
 

ZPRÁVY

 
     
  Netolickou ulici v Bavorově čeká po Velikonocích rekonstrukce

Obrazy a sochy spojuje v Dolní bráně nejen figurální tvorba

Ve Smědči shořel sklad balíků slámy. Škoda dosáhla tří milionů

Arkády a dvůr Staré radnice čeká letos restaurování sgrafit

Severoameričtí Indiáni zahájili sezónu v Prachatickém muzeu

Zloděj se vloupal do nádrží tří traktorů a odnesl si bednu nářadí

Vimperský zámek přilákal po rekonstrukci bezmála 25 000 lidí

Oprava mostu v Pěkné výrazně omezí vodáckou sezónu na Vltavě

Stavba obchvatu Vlachova Březí začne naplno po Velikonocích

Z neobývaného domu v rekonstrukci zmizelo měděné potrubí

Prachatice zkusí pro jistotu pronajmout letní kino za 600 000

V Bavorově vykolejil vlak. Pět cestujících vyvázlo bez zranění

Nový internetový podvod i na Prachaticku. Okraden je prodávající

V Neumannce nově spojuje brýlové obruby a šperky modré světlo

Vloupal se do bytu, aby napadl bývalou přítelkyni a zničil zárubně

LOUPEŽ: Chtěl zboží zdarma, pak dával rány a skončil ve vazbě

Náraz do stromu ve vysoké rychlosti si vyžádal šest zraněných

Kriminalisté pátrají na Prachaticku po nemocném seniorovi

Jednadvacetiletý dealer inkasoval i vltavíny. Přišel si na 120 000

OBRAZEM: Prachatice vybraly nový visuální styl a také logo

"Musí ti hořet hlava," říká hudební producent Roman Holý

Pod zimním stadionem bude parkoviště, úpravy čekají i jeho okolí

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena