Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Netolickou ulici v Bavorově čeká po Velikonocích rekonstrukce

BAVOROV - 11/4 2022 - 11:17 – V Bavorově je před zahájením velká investice silničářů a města do Netolické ulice, která už nutně potřebuje opravit.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

 

Povrch ulice připomíná už nějakou dobu tankodrom. „V současné době je předmětná část silnice, včetně chodníků a vodohospodářských sítí, ve špatném technickém stavu a neodpovídá současným požadavkům. Navržený stav přizpůsobuje silnici normovým parametrům a zvýší bezpečnost chodců mimo vozovku,“ uvedl k plánům rekonstrukce mluvčí Jihočeského kraje Radek Šíma.

Jihočeští radní už přitom vybrali dodavatele dlouho připravované rekonstrukce, kterým bude firma STRABAG. Ta nabídla ve výběrovém řízení nejnižší cenu z pěti uchazečů, a to necelých 24 milionů korun včetně DPH. Kromě jihočeských silničářů se přitom na rekonstrukci bude podílet necelou polovinou nákladů také Město Bavorov, protože obnova ulice se týká i jeho majetku.

Práce mají podle současného odhadu firmy STRABAG začít ve druhé polovině dubna a trvat by měly zhruba pět měsíců. Ulice kvůli nim bude uzavřena. „Nákladní doprava bude vedena po objízdné trase Bavorov – Těšovice - Netolice a osobní doprava bude vedena po trase Bavorov – Strunkovice nad Blanicí – Zelený kříž – Netolice,“ uvedl pro prachatickoNEWS.CZ Josef Pavlík ze společnosti STRABAG.

Práce se budou týkat 383 metrů dlouhého úseku ulice od křižovatky s Prachatickou ulicí, až téměř k železničnímu přejezdu. Kromě opravy tělesa komunikace tu dojde také na obnovu a doplnění chodníků a vznikne tu také parkovací pruh. Rekonstrukcí také projde vodovodní a kanalizační řad včetně přípojek a také veřejné osvětlení.

 
 

ZPRÁVY

 
     
  Obrazy a sochy spojuje v Dolní bráně nejen figurální tvorba

Ve Smědči shořel sklad balíků slámy. Škoda dosáhla tří milionů

Arkády a dvůr Staré radnice čeká letos restaurování sgrafit

Severoameričtí Indiáni zahájili sezónu v Prachatickém muzeu

Zloděj se vloupal do nádrží tří traktorů a odnesl si bednu nářadí

Vimperský zámek přilákal po rekonstrukci bezmála 25 000 lidí

Oprava mostu v Pěkné výrazně omezí vodáckou sezónu na Vltavě

Stavba obchvatu Vlachova Březí začne naplno po Velikonocích

Z neobývaného domu v rekonstrukci zmizelo měděné potrubí

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena