Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Stavba obchvatu Vlachova Březí začne naplno po Velikonocích

VLACHOVO BŘEZÍ - 5/4 2022 - 11:28 – Budování obchvatu Vlachova Březí už je krátce před zahájením a nakonec bude levnější, než kraj předpokládal.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

 

Výběrem dodavatelské firmy se přesunuje stavba obchvatu Vlachova Březí z řadu let trvající fáze příprav do fáze realizace. Firma STRABAG, která vyhrála výběrové řízení vypsané krajem a městem, předpokládá, že by práce měly začít v šestnáctém až sedmnáctém týdnu, tedy po Velikonocích. STRABAG vyhrál z pěti uchazečů o tuto zakázku s cenou zhruba 163 milionů korun s i DPH. To je zhruba o padesát milionů korun méně, než kraj původně předpokládal.

Podle neoficiálních informací se zřejmě ještě před Velikonocemi připravuje slavnostní poklepání na základní kámen stavby a práce by měly trvat zhruba jeden a půl roku. Naštěstí přitom výrazně neovlivní dopravu ve Vlachově Březí.

„Po dobu výstavby dojde pouze k dočasným omezením provozu na komunikaci II/144 v místech napojení na stávající komunikaci na začátku/Husova ul./ a konci stavby/Pražská ul./. Provoz bude veden po objízdné komunikaci a bude řízen semafory. Při napojení místní komunikace ul. Dlouhá louka a silnice III/1449 na Chocholatou Lhotu bude nutné počítat s omezením, nebo dočasným vyloučením provozu na těchto komunikacích,“ vysvětlil pro prachatickoNEWS.CZ vedoucí PJ
firmy STRABAG Josef Pavlík.

Obchvat, který povede uvnitř města východně od centra, by měli ocenit řidiči, kteří přes Vlachovo Březí projíždí i místní. Pro tranzit bude znamenat zrychlení průjezdu městem a taky odklonění od úzkého místa před vjezdem na náměstí. Centru Vlachova Březí pak stavba uleví hlavně od hluku a zplodin. Má na něm platit nejvyšší dovolená rychlost 50 km/h.

„Na budoucí obchvat se směrem od Prachatic bude najíždět za čerpací stanicí v místě, kde je můstek přes Libotyňský potok. Obchvat bude dále pokračovat přes zatravněné zemědělské plochy mezi obytnou zástavbou města a průmyslovou částí a překříží silnici od Chocholaté Lhoty. Zpátky na silnici směrem na Předslavice se napojí před výrobním areálem firmy Reno Šumava,“ řekl Radek Šíma z kanceláře hejtmana.

„Délka obchvatu je 1 130 metrů. Spolu s realizací obchvatu budou provedeny také některé další práce, jako například nezbytné úpravy křižovatek, překládky sítí, postaveno bude 258 metru nových opěrných zdí a 459 metru protihlukových stěn,“ upřesnil náměstek hejtmana Jihočeského kraje pro finance Tomáš Hajdušek.

 
 

ZPRÁVY

 
     
  Z neobývaného domu v rekonstrukci zmizelo měděné potrubí

Prachatice zkusí pro jistotu pronajmout letní kino za 600 000

V Bavorově vykolejil vlak. Pět cestujících vyvázlo bez zranění

Nový internetový podvod i na Prachaticku. Okraden je prodávající

V Neumannce nově spojuje brýlové obruby a šperky modré světlo

Vloupal se do bytu, aby napadl bývalou přítelkyni a zničil zárubně

LOUPEŽ: Chtěl zboží zdarma, pak dával rány a skončil ve vazbě

Náraz do stromu ve vysoké rychlosti si vyžádal šest zraněných

Kriminalisté pátrají na Prachaticku po nemocném seniorovi

Jednadvacetiletý dealer inkasoval i vltavíny. Přišel si na 120 000

OBRAZEM: Prachatice vybraly nový visuální styl a také logo

"Musí ti hořet hlava," říká hudební producent Roman Holý

Pod zimním stadionem bude parkoviště, úpravy čekají i jeho okolí

Velký požár střechy zničil na Šumavě zemědělskou usedlost

Volarští se připravují na jednapadesát ukrajinských uprchlíků

Policie vyšetřuje kapesní krádež v prachatickém supermarketu

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena