Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  LOUPEŽ: Chtěl zboží zdarma, pak dával rány a skončil ve vazbě

LAŽIŠTĚ - 29/3 2022 - 15:40 – V Lažišti se minulý týden odehrál na Prachaticku ne úplně běžný případ loupeže. Dnes o tom informovali kriminalisté.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

 

Do prodejny v Lažišti přišel ve čtvrtek 24. března dopoledne jednačtyřicetiletý muž a dožadoval se zboží zadarmo. Když neuspěl, pustil se do loupeže. „Fyzicky napadl prodavače - uštědřil mu ránu pěstí do obličeje a rozbil mu dioptrické brýle. Poté obviněný vytlačil poškozeného ven z prodejny, kde ho opět udeřil pěstí,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Následně se útočník do prodejny vrátil a ukradl tabákové výrobky a potraviny. Ještě ten den ho však dopadli prachatičtí kriminalisté, kteří mu sdělili obvinění a umístili ho do policejní cely. Tam čekal na vazební jednání soudu, které navrhli kriminalisté a státní zástupce.

Soud agresora nakonec do vazby skutečně poslal. V ní bude čekat na další průběh vyšetřování a případný soud, ve kterém mu může hrozit v případě prokázání viny až deset let ve vězení. – Škoda na zboží a rozbitých brýlích se vyšplhala podle prvního odhadu na nejméně šest tisíc korun. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
  Náraz do stromu ve vysoké rychlosti si vyžádal šest zraněných

Kriminalisté pátrají na Prachaticku po nemocném seniorovi

Jednadvacetiletý dealer inkasoval i vltavíny. Přišel si na 120 000

OBRAZEM: Prachatice vybraly nový visuální styl a také logo

"Musí ti hořet hlava," říká hudební producent Roman Holý

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena