zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  Nová koalice musí hned řešit obsazení důležitého postu na úřadě

PRACHATICE - 1/11 2022 - 10:56 – Problém s konfliktem funkcí u bývalého starosty zastupitelstvo nakonec řešit nebude muset. Hledá si uplatnění mimo úřad.

      

   Text: TOMÁŠ FRANTIŠEK PŘIBYL 

  

Výsledek koaličních jednání po zářijových prachatických volbách postavil bývalého starostu Martina Malého před volbu. Do komunální politiky vstoupil v roce 2006 z postu vedoucího finančního odboru městského úřadu. Tehdy se stal uvolněným místostarostou a o čtyři roky později starostou, kterým byl dvanáct let. Finanční odbor vedl od roku 2003 do roku 2006.

Nyní, když skončil v opozici a opustil uvolněnou funkci, by se mohl na úřad teoreticky vrátit. Jenže funkce vedoucího odboru a zastupitele, kterým Martin Malý zůstal, jsou podle zákona neslučitelné. Musel si tak vybrat, zda zůstane zastupitelem nebo jmenovaným úředníkem a Martin Malý si vybral, že zůstane zastupitelem a úřad po nástupu nového vedení města opustil. Podle informací, které poskytl naší redakci, si nové pracovní uplatnění teprve začal hledat.

Finanční odbor v minulých letech vedl Václav Janda. Jmenován byl ale na dobu určitou a jeho pracovní poměr nyní skončil. Redakci prachatickoNEWS.CZ to sdělil tajemník prachatického městského úřadu Radim Rouče. „Aktuálně není pozice vedoucího finančního odboru obsazena, proto jsem vypsal výběrové řízení a hledáme nového kolegu či kolegyni,“ uvedl tajemník.

Vedoucího finančního odboru jmenuje rada města. Jde přitom o důležitý post jak v chodu městského úřadu, tak samosprávy. Sice nerozhoduje o hospodaření města přímo – to náleží radě a zastupitelstvu – ale má na městský rozpočet silný vliv. A zejména dbá na to, aby hospodaření města odpovídalo zákonům a prošlo audity.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Důvěra při hledání příležitosti investovat stála muže 155 000

Policisté a ZUŠ pátrají po ukradené tubě Amati za 40 000 korun

MARTIN MALÝ K OBČANŮM: Odcházím jako přesvědčivý vítěz

Knižní festival Šumava Litera ve Vimperku brzy zaklepe na dveře

U letního kina rostou další parkovací místa za tři čtvrtě milionu

Jednu z kanceláří ve Špidrově ulici vykradli. Zmizely jen mince

Na loutky a cirkus můžete zdarma. V zimě tu ale bude zavřeno

Tradiční burza škol opět v Prachaticích představí studijní obory

Nový triumvirát převzal vedení Prachatic v klidu a kultivovaně

Bylo maso bez dokladů zachycené u hranic pro místní tržnici?

 
 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena