zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  MARTIN MALÝ K OBČANŮM: Odcházím jako přesvědčivý vítěz

PRACHATICE - 28/10 2022 - 9:57 – Vládnout bude koalice poražených, realizovali jsme řadu zdařilých projektů a budeme slušnou a konstruktivní opozicí.

      

   Foto: TOMÁŠ FRANTIŠEK PŘIBYL 

  

Tak se dají shrnout hlavní sdělení slova bývalého starosty Prachatic Martina Malého k občanům na závěr jeho dvanáctiletého působení na pozici starosty. O tento text Martina Malého požádala redakce prachatickoNEWS.CZ s tím, že do něj nebudeme nijak zasahovat, ani ho komentovat. Přiložení odkazů na tabulky na konci textu si vyžádal sám bývalý starosta.

Slovo Martina Malého k občanům:

V životě každého člověka přijde mnohokrát okamžik, kdy něco končí a naopak, něco nového začíná. U mě přichází takový okamžik právě nyní. Po 12 letech jsem opustil funkci starosty našeho krásného města a po více než 19 letech i samotný prachatický městský úřad.

Odcházím jako přesvědčivý vítěz posledních komunálních voleb, bohužel ani téměř 28 % získaných hlasů voličů pro naše uskupení NEZÁVISLÍ a nejvyšší počet preferenčních hlasů pro mou osobu a naprostou většinu kolegů z naší kandidátky nestačilo.

Volební systém v ČR je nastaven tak, že za určitých předpokladů umožňuje uzavření koalic i bez vítěze voleb. U našich sousedů a naprosté většiny států EU je uzákoněna přímá volba starostů a hejtmanů, a tudíž by se tam něco takového stát nemohlo. Vládnout tak bude našemu městu koalice poražených stran. I tak jim přeji mnoho úspěchů a moudrých rozhodnutí ve prospěch občanů našeho města.

S pokorou děkuji všem voličům za jejich hlasy a projevenou přízeň. Děkuji za příležitost vést po mnoho let naše město. Jsem hrdý, že jsem byl společně s našimi koaličními partnery a dalšími kolegy u mnoha zdařilých projektů a investic, které byly uskutečněny ve prospěch města a jeho občanů.

Máme ve velké míře opravené všechny školy a školky, bytové i nebytové domy, památky, plavecký bazén s wellness centrem, vybudovaný Areál lesních her, hokejbalové hřiště, opravená sportoviště, majetek v našich osadách atd. Téměř dokončený je amfiteátr s letním kinem, Štěpánčin park a také velký vodojem, který umožní bezpečnější, levnější a větší zásobování města místní pramenitou vodou.

Jsem rád, že jsme uvážlivou cenovou politikou šetřili peněženky našich spoluobčanů a nezvyšovali nájemné, poplatek za odpady, daň z nemovitostí a zajistili v této složité době na několik dalších let levné teplo z naší městské teplárny.

Zároveň předáváme novému vedení uspořené finanční prostředky v objemu cca 100 mil. Kč, které jsme spořili na naše projekty, a úvěry o něco málo vyšší než 35 mil. Kč, které jsou zcela splatné do cca dvou let.

Budeme slušnou a konstruktivní opozicí. Pro Vás, občany, budeme i nadále pracovat v zastupitelstvu města a zasazovat se o priority uskupení NEZÁVISLÍ. Vím, že prosazovat náš volební program z řad opozice bude nelehké, ale budeme usilovat o každý krok správným směrem. I nadále zůstaneme otevřeni Vašim podnětům, budeme hájit Vaše potřeby, pomáhat řešit problémy a snažit se, aby město Prachatice bylo dobrým místem pro život.

Děkuji všem za spolupráci a přízeň a těším se na další spolupráci z pozice opozičního zastupitele - Ing. Martin Malý

Seznam všech kandidátů kandidujících v komunálních volbách v Prachaticích seřazený podle počtu získaných hlasů.

Trocha volební statistiky a srovnání kandidujících politických subjektů v Prachaticích mezi lety 2014 až 2022.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Knižní festival Šumava Litera ve Vimperku brzy zaklepe na dveře

U letního kina rostou další parkovací místa za tři čtvrtě milionu

Jednu z kanceláří ve Špidrově ulici vykradli. Zmizely jen mince

Na loutky a cirkus můžete zdarma. V zimě tu ale bude zavřeno

Tradiční burza škol opět v Prachaticích představí studijní obory

Nový triumvirát převzal vedení Prachatic v klidu a kultivovaně

Bylo maso bez dokladů zachycené u hranic pro místní tržnici?

Na silnici na Lipensko prochází opravou další úsek povrchu

Majitel rodinného domu postrádá peníze a trezor vytržený ze zdi

Vynikající pedagogové okresu převzali diplomy v Radničním sále

Starostkou Vimperka byla potřetí zvolena Jaroslava Martanová

Končící radní udělali v obnově parku změny za zhruba 1,3 milionu

Do čela Volar se po čtyřech letech vrátila Martina Pospíšilová

Sjetá trávou a pervitinem kradla v noci v prachatickém skleníku

OBRAZEM: Přátelé cirkusu se sešli po šestnácté a bavili se dobře

Volary dostaly nové veselé a barevné hřiště pro nejmenší děti

Devatenáctiletý sprejer pomaloval značkami netolickou radnici

 
 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena