zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  Důvěra při hledání příležitosti investovat stála muže 155 000

PRACHATICKO - 31/10 2022 - 14:52 – Prachatičtí policisté vyšetřují další internetový podvod na dalším poškozeném z Prachaticka. Tentokrát při snaze investovat.

      

   Text: TOMÁŠ FRANTIŠEK PŘIBYL 

  

„Poškozený si vyhlédl na internetu nabídku pro investice, na kterou se mu vzápětí ozval neznámý muž, od kterého si důvěřivý zájemce nechal do svého mobilního telefonu nainstalovat program, kterým mu umožnil vzdálený přístup do jeho internetového bankovnictví. Ještě ten den stačil pachatel z jeho účtu odčerpat finanční prostředky ve výši nejméně 155 000 korun,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Případů podvodů na internetu v poslední době opět přibývá. Stoupá i počet poškozených z Prachaticka a Vimperska i škody. V minulosti patřilo k nejčastějším fintám podvodníků to, že kupujícímu po zaplacení předem nic neposlali. V poslední době ale přibývá podvodů, při kterých pachatel získá lstí přístup k účtu poškozeného a připraví ho o sumy v desítkách a někdy i stovkách tisíc.

Podvod tohoto typu při hledání příležitosti investovat je poměrně nový. Policie přitom veřejnost neustále vyzývá při obchodování na internetu k velké opatrnosti. „V žádném případě neklikejte na odkazy do internetového bankovnictví obdržené v SMS zprávě či e-mailu!!!“ doporučila důrazně Martina Joklová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Policisté a ZUŠ pátrají po ukradené tubě Amati za 40 000 korun

MARTIN MALÝ K OBČANŮM: Odcházím jako přesvědčivý vítěz

Knižní festival Šumava Litera ve Vimperku brzy zaklepe na dveře

U letního kina rostou další parkovací místa za tři čtvrtě milionu

Jednu z kanceláří ve Špidrově ulici vykradli. Zmizely jen mince

Na loutky a cirkus můžete zdarma. V zimě tu ale bude zavřeno

Tradiční burza škol opět v Prachaticích představí studijní obory

Nový triumvirát převzal vedení Prachatic v klidu a kultivovaně

 
 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena