zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  Zloděj prádla a dresů chycený na balkóně dostal tvrdý trest

PRACHATICE - 12/7 2022 - 15:55 – Jednatřicetiletý recidivista, který sužoval Prachatice v červnu krádežemi, dostal od okresního soudu nepodmíněný trest.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

 

V červnu jsme informovali o několika případech krádeží hlavně v Prachaticích. Poprvé šlo o sérii krádeží, která začala v pátek 3. června. Pachatel nejprve z neuzamčeného skladu na oploceném pozemku jedné prachatické firmy ukradl zahradní nářadí a přepravky od piva.

„Dále se chvíli poté vloupal do šaten a občerstvení jednoho sportovního klubu v Prachaticích, odkud odcizil černou sportovní tašku, hygienické potřeby, sportovní oblečení a obuv a také klub připravil o rychlovarnou konvici a radiomagnetofon,“ popsala pokračování prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

V sérii chtěl pachatel pokračovat o pět dní později, když se snažil ukrást v jedné z prachatických firem zrcadlo, ale byl přistižen a utekl. „Prachatickým policistům se podezřelého podařilo dopadnout chvíli na to v ulici Krumlovská, kde se schoval na balkoně jednoho domu, do kterého opět neoprávněně vnikl,“ dodala mluvčí.

O třetím červnovém víkendu pak došlo ke vloupání do šatny jednoho prachatického sportovního klubu, kde vzal pachatel dresy, sportovní vybavení a drobné občerstvení. A následně se pak ještě vloupal do sušárny jednoho bytového domu, kde ukradl různé prádlo včetně spodního. I tohoto pachatele se podařilo policistům po několika dnech dopadnout.

Informovali přitom, že v obou případech byl obviněn z krádeží jednatřicetiletý muž z Prachaticka. Na dotazy, zda šlo o stejného pachatele, ale kvůli ochraně osobních údajů v přípravném řízení nemohli odpovědět. Pokaždé ale pachatel skončil v cele a případ byl ve zkráceném přípravném řízení postoupen prachatickému okresnímu soudu.

A ten potvrdil, že šlo o stejného pachatele. „Byly podány samostatné návrhy na potrestání na jednoho a téhož obžalovaného. Věci byly spojeny k společnému řízení a ve věci byl poté vydán rozsudek, kterým byl obžalovanému uložen nepodmíněný trest odnětí svobody v trvání 18 měsíců se zařazením do věznice s ostrahou,“ uvedla pro prachatickoNEWS.CZ místopředsedkyně a mluvčí prachatického soudu Simona Vojíková.

Ve svodkách pro novináře se přitom případy krádeží, ve kterých byl obviněným také jednatřicetiletý muž z Prachaticka, objevily i v květnu. Šlo například o krádež koloběžky speciálně upravené pro závody se psy nebo další vloupání do další prachatické firmy.

Podle některých komentářů na fb profilech našeho deníku šlo o stále stejného recidivistu nedávno propuštěného z výkonu trestu. Škody, které napáchal, jdou přitom do desítek tisíc korun. Po jeho odsouzení počet případů krádeží v Prachaticích ve svodkách pro novináře klesl.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Otevření Modrého sloupu se přiblížilo, ale dál závisí na tetřevovi

Prachatické firemní dobrovolnictví ocenilo ministerstvo vnitra

Železniční spisovatel vydal nové pohádky ze šumavských lokálek

Celé měsíce chodila s kradeným klíčem do penzionu i na sladkosti

Po velkém požáru kuchyně jsou dva zranění a škoda 1 500 000

Spolek Živá vila svým festivalem opět oživí i historické jádro

Ohrožená perlorodka se dočkala. Chtějí jí zachránit na Šumavě

Volarský sekáč nabídne letos náročný závod na prvním senu

Národka se slavnostně rozloučila s prvními montessori deváťáky

Z první sezóny letního kina zbude nakonec jen pár promítání

Prachatická Česká spořitelna se stěhuje k místnímu Kauflandu

Dva policisté zachránili těsně před smrtí muže, který se oběsil

Recidivista se střelnou zbraní přepadl v Prachaticích trafikantku

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena