zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  Dva policisté zachránili těsně před smrtí muže, který se oběsil

PRACHATICE - 29/6 2022 - 10:04 – Dva prachatičtí policisté za sebou mají dramatický zásah, při kterém zachránili život muži, který visel na laně a umíral.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

 

„Včera 28. června před devatenáctou hodinou přišla cestou policejního operačního střediska na Obvodní oddělení do Prachatic zpráva, že oznamovateli volal jeho bratr, že má už lano na krku a loučil se s ním. Měl pouze orientační adresu, kde by se mohl nacházet,“ popsala začátek událostí prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Hledat zoufalého muže vyjeli okamžitě prachatičtí policisté Petr Balek a Pavel Špiroch, kterým se díky místní znalosti podařilo najít místo, kde by muž mohl být. Šlo o prachatický panelový dům na sídlišti a jedna z obyvatelek jim řekla, že muž by mohl být ve sklepě.

„Dveře do sklepa byly uzavřeny a opatřeny koulí z vnější strany. Policisté, když uslyšeli chrčení za dveřmi, na nic nečekali a ihned dveře vykopli. Po vniknutí do sklepa uviděli muže, jak visí za krk na umělohmotném pleteném laně, které měl připevněné na teplovodní trubce u stropu, byl v bezvědomí a vydával chrčivé zvuky,“ dodala mluvčí.

Pavel Špiroch okamžitě chytil muže za nohy a snažil se ho nadzvednout a Petr Balek provaz přeřízl. Ihned dali muže do stabilizované polohy a odmotali utažené lano z krku, zaklonili mu hlavu, zkontrolovali ústní dutinu, čímž mu zprůchodnili dýchací cesty. Po chvíli začal muž reagovat na bolestivé podměty a nabyl vědomí.

„Muže si následně převzala přivolaná zdravotnická záchranná služba a převezla jej do nemocnice. Včasné vypátrání muže, kde sehráli roli opravdu sekundy, a následná první pomoc zasahujících policistů, měla při jeho záchraně zásadní podíl, za což jim patří poděkování,“ dodala Martina Joklová. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Recidivista se střelnou zbraní přepadl v Prachaticích trafikantku

V Prachaticích zmizelo další oblečení. Tentokrát dresy za 8000

Z panelového domu zmizely trenýrky, kalhotky i podprsenky

Kardiochirurg Jan Pirk šířil v divadle emoce od srdce k srdcím

Bronz, modely fortifikace, krása jihu Čech i tajemná hudba…

Policisté chytili recidivistu po několika krádežích na balkóně

Práci podle Úřadu práce hledá jen zhruba 800 lidí z Prachaticka

Ztvárnil Rapla, ale v Dolní bráně ukazuje svou jemnější tvář

Poznáte ho? Pokusil se vybrat peníze z karty nalezené u Lidlu

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena