zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  Recidivista se střelnou zbraní přepadl v Prachaticích trafikantku

PRACHATICE - 28/6 2022 - 13:02 – Policie dnes zveřejnila informace o loupežném přepadení v prodejně tabáku v Prachaticích v neděli ráno.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

 

Do jedné z prodejen tabáku v Prachaticích vstoupil v neděli 26. června ráno šestatřicetiletý muž. Požádal o cigaretové papírky a zaplatil za ně. Když mu ale chtěla prodavačka vrátit a otevřela pokladnu, vytáhl krátkou střelnou zbraň. Tak policie v informacích pro novináře obvykle označuje pistoli.

„Požadoval vydání všech peněz, které si následně sám z kasy vzal. Před odchodem z prodejny po prodavačce ještě požadoval vydání cigaret. Následně podezřelý místo činu opustil,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová. Přepadení se naštěstí obešlo bez zranění a škoda byla odhadnuta na tři tisíce korun.

Hned po oznámení se do pátrání po ozbrojeném pachateli pustilo několik policejních hlídek z prachatického okresu. A policisté velmi rychle zjistili, že podezřelý odjel do Strakonic a tam ho pak v Budovatelské ulici ještě ten den ve 12:40 zadrželi místní policisté. A protože se zatčení bránil, použili proti němu donucovací prostředky.

Následně se ukázalo, že muž s bydlištěm na Českobudějovicku je podezřelý z dalších trestných činů na Prachaticku i Strakonicku. A také, že vnikl ve Strunkovicích nad Blanicí ve druhé polovině května do domu, kde vyhrožoval jednomu muži a ženě také s pistolí v ruce. Navíc sem přijel autem, i když má zákaz řízení.

„Vzhledem k tomu, že Okresní soud v Mladé Boleslavi vydal na jmenovaného příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, nemusí probíhat vazební řízení, ale obviněný poputuje rovnou do vězení. Další vyšetřování obviněného budou provádět prachatičtí kriminalisté,“ dodala Martina Joklová. Muž je obviněn z loupeže, porušování domovní svobody, nebezpečného vyhrožování a maření výkonu úředního rozhodnutí. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

V Prachaticích zmizelo další oblečení. Tentokrát dresy za 8000

Z panelového domu zmizely trenýrky, kalhotky i podprsenky

Kardiochirurg Jan Pirk šířil v divadle emoce od srdce k srdcím

Bronz, modely fortifikace, krása jihu Čech i tajemná hudba…

Policisté chytili recidivistu po několika krádežích na balkóně

Práci podle Úřadu práce hledá jen zhruba 800 lidí z Prachaticka

Ztvárnil Rapla, ale v Dolní bráně ukazuje svou jemnější tvář

Poznáte ho? Pokusil se vybrat peníze z karty nalezené u Lidlu

Při loupeži v baru obrala muže u pisoáru a poničila policejní celu

Silničáři chtějí trikem vystěhovat bobra od Sluneční magistrály

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena