Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Lázně žijí! Shooters představili i střelnici a chystají akce pro děti

PRACHATICE - 3/5 2022 - 16:34 – Prachatický airsoftový tým ukázal veřejnosti o víkendu své hřiště na Lázních sv. Markéty a to, jak ho bude využívat.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

 

Že si to, co zbylo po lázních, pronajal airsoftový tým Prachatice Shooters, sem vrací život, zajistí to také větší bezpečnost ruin, přitáhne hráče i odjinud, nabídne to možnost sportovně zábavné činnosti pro veřejnost a také tu vznikne možnost pro aktivity dětí v přírodě. Navíc to odtud konečně dostalo i mládež a bezdomovce, kteří se sem stahovali.

Dohodu o pronájmu areálu zprostředkoval zastupitel Robert Zeman, když airsoftový tým hledal hřiště, které mu chybělo. A nyní má jeden z nejlepších areálů v Česku, který má navíc postapokalyptický charakter a už nyní přitahuje pozornost mezi hráči i v zahraničí.

Airsoft je zábava a také sport. Má přitom především branný charakter a nejde tak o žádný militaristický nacionalismus. Řada členů jsou otcové od rodin, chystají tu hry i pro děti a žádný z nich není ani v dobrovolných zálohách. „Je to náhrada za výcvik a současně vojenský výcvik. Rozdíl je v tom, že používáme airsoftové zbraně,“ vysvětlil leader týmu Jan Nechvátal.

Airsoftové zbraně střílí bílé kuličky a poháněné jsou plynovými bombičkami nebo elektricky a existují i zbraně natahované ručně. Povinnou ochranou při vstupu na hřiště jsou brýle a doporučené jsou i chrániče úst nebo suspenzory. Hry, které tým hraje, mívají téma - například záchranu rukojmí a trvají i dvě až čtyři hodiny. Co se týče taktiky, spolupracuje tým s policejním instruktorem a má i vlastní zkušenosti. Jan Nechvátal například sloužil u hradní stráže.

Shooters z areálu vyklidili už tři velkoobjemové kontejnery odpadu. Díky tomu je tento prostor bezpečnější, protože zmizely ostré věci jako sklo. Areál je navíc nově označen jako soukromý a vstup do něj je dovolen jen po dohodě s týmem.

Díky tomu, že ruiny lázní ožily, se odtud také stáhla mládež, která tu popíjela a bavila se a také bezdomovci. „Už se nám sem nevrací nepřizpůsobiví lidé. Žil tu jeden bezdomovec – nechali jsme mu vzkaz a chtěli jsme se s ním lidsky dohodnout, že tu zůstane, dokud bude zima nebo, že by tu dělal správce, ale už se neozval,“ řekl Jan Nechvátal.

Tým se chystá hrát tu pravidelně o víkendech. Zapojit se přitom může i veřejnost – platit se bude sto korun za osobu a tým může zapůjčit i výbavu, těm kdo ji nemají. Potřeba je však domluva předem – například na facebooku Prachatice Shooters.

K tomu navíc tým chystá pravidelné akce pro děti. Už se jich tu několik konalo, například tu hráli mladí vimperští hokejisté nebo se tu uskutečnila narozeninová akce, při které šlo o boj s teroristy. „Máme skvělé ohlasy. Děti to strašně baví. Měli jsme tu i čarodějnickou akci, kdy se po baráku pohybovali démoni. Mělo to charakter šipkované a luštění úkolů,“ řekl Jan Nechvátal.

Tým má k dispozici více než stovku nerf zbraní a chystá vznik dětského nerfteamu. Současně pak také hledá pro své aktivity i sponzory. Podrobnosti by se měly objevit na facebooku týmu.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Jízda u Fefrovského rybníka a Americké zatáčky bude bezpečnější

Ve Volarech otevřeli novou fotovýstavu. Klaní se kráse Šumavy

Netoličtí ochotníci už nacvičují pro Kratochvíli novou veselohru

Prachatické sídliště má nově k dispozici veřejný defibrilátor

Soud smetl pokus o nelogickou bagatelizaci žaloby na starostu

Chátrající lázně ožijí. Představeno tu bude nové airsoftové hřiště

Strunkovičtí vzpomněli svého oblíbeného rodáka Theodora Pártla

Dva tituly Jihočeský knihovník 2021 putují do našeho regionu

Drtivá čelní srážka u Netolic si vyžádala čtyři zraněné, dva těžce

Literární okénko prachatické knihovny představí knihy o Šumavě

Do centra Prachatic se bude od pondělí jezdit Husovou ulicí

OBRAZEM: Sešli se ti, kteří udělali něco pro opuštěná miminka

Šumava objektivy 53 fotografů zahájí svou pouť ve Volarech

Začíná úprava nebezpečné křižovatky trasy Vimperk - Prachatice

Fotografové od Vlachova Březí popáté: Vzpomínají a smějí se

Namol opilý cizinec se na Velikonoce řítil u Kosma stočtyřicítkou

Nezaměstnanost Prachaticka klesala v březnu dvakrát rychleji

V průmyslové zóně vzplála při opravě baterie elektrokoloběžky

Muž z Vimperska přišel při prodeji posilovací lavice o 306 000

U Soumarského mostu odhalili pomník 5. pěší divizi U.S. Army

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena