Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Po Saturninovi obsadí letos zahradu Kratochvíle Limonádový Joe

KRATOCHVÍLE - 31/5 2021 - 10:29 – Netoličtí Tyláci se již potřicáté vracejí do zahrady zámku Kratochvíle, a to s novou inscenací Limonádový Joe.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA  

  

Spolupráce okouzlujícího zámku Kratochvíle a vynikajících Tyláků bude pokračovat i letos. Jubilejní třicáté divadelní léto přinese hned třináct divadelních večerů s Tyláky. Ti stejně jako v uplynulé sezoně pocítili omezení v podobě vládních restrikcí. „Zkoušet jsme začali nedávno, až když jsme byli všichni naočkovaní nebo v rámci zaměstnání týdně testovaní. Ale nic nevzdáváme a na diváky se ohromně těšíme,“ uvedla za Tyláky principálka divadelního spolku Zuzana Leherová.

Již před loňskou sezonou měl Spolek divadelních ochotníků Tyl z Netolic v plánu nazkoušet novou inscenaci a nahradit tak velmi oblíbenou inscenaci Saturnin. Bohužel první vlna pandemie koronaviru nepostradatelný nácvik nové inscenace znemožnila a tak Tylákům nezbylo nic jiného, než vystoupit opět se Saturninem.

Uplynulá sezóna vyšla skvěle. Opakovaný titul Saturnin měl opět úspěch. Sehráli jsme osm představení, návštěvnost byla zhruba 1300 diváků a ohlasy byly opravdu vřelé. To víte, kultura chyběla po tom divném jaru všem,“ zhodnotila minulou sezonu pro prachatickoNEWS.CZ principálka spolku.

Letošní sezona také nezačala pro spolek dobře, ale nakonec se slibovanou novou inscenaci Limonádový Joe podařilo naplánovat i díky spolupráci s kastelánem Kratochvíle Vojtěchem Troupem. „Věříme, že nám to nařízení již dovolí. Nechceme tuto divadelní tradici přerušit. Takže: Jiří Brdečka LIMONÁDOVÝ JOE a Spolek divadelních ochotníků TYL Netolice opět v režii Miroslava Mikeše,“ doufá Zuzana Leherová, která dále dodala, že spolek další štace nového představení zatím domluvené nemá, protože v nejisté době budou Tyláci rádi, jestli vyjde Kratochvíle.

Kromě divadla se mohou návštěvníci Kratochvíle těšit letos v létě také na další shakespearovskou přednášku profesora Martina Hilského, tentokrát na téma Jindřich IV a zahradní domek Markéta bude po celou sezónu hostit výstavu výtvarných děl scénografa Ondřeje Maška, který je držitelem Českého lva za filmovou scénografii k pohádce Sedmero krkavců.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

KreBul se stal společností přátelskou zaměstnávání lidí 55+

Vimperskou talk show Šumavské bylinné zahájil Vinnetou

Prachatická radnice opět obnovila praxe pro lidi s handicapem

V jednašedesáti opilý bez respirátoru útočil na řidiče a strážníky

Dny duchovní hudby opět rozezní duši kostela sv. Jakuba Většího

Kulturu, školy a cestovní ruch povede od července nová vedoucí

Divadlo dostalo nové osvětlení. Už nebude svítit do představení

Obvinění z vloupání do zmrzlinářského stánku převzal ve vazbě

Kraj vymění v Prachaticích okna lidem u frekventovaných tahů

NETOLICE jako MALOVANÉ nabídne zdejší muzeum od června

Chtěli popít s nezletilými dívkami. Jedna skončila v nemocnici

Z pokoje v prvním patře rodinného domu zmizelo sto tisíc korun

Na podporu záchranářů běhali a jezdili, teď jim předali dobroty

Prachatická radnice chce postavit discgolfové hřiště u sídliště

Prachatická nemocnice obnovuje od středy návštěvy u pacientů

Strážníci museli kontrolovat bohoslužby. Farnost čelila udání

Participativní rozpočet Vimperka má pauzu. Řeší se jeho pravidla

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena