Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  V jednašedesáti opilý bez respirátoru útočil na řidiče a strážníky

PRACHATICE - 27/5 2021 - 18:22 – Výzva k nasazení respirátoru způsobila na prachatickém nádraží napadení řidiče a strážníků městské policie.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Jedna noc na záchytce, další v policejní cele a k tomu obvinění z výtržnictví a násilí proti úřední osobě od prachatických kriminalistů. Tak skončilo jedno hodně nevrlé nastupování do autobusu v Prachaticích bez respirátoru a v silné opilosti. Hlavním aktérem událostí byl jednašedesátiletý muž hlášený k trvalému pobytu na Českobudějovicku.

Muž nastupoval na prachatickém nádraží v pondělí odpoledne do autobusu a byl přitom opilý a neměl respirátor. Povinnost je nosit v autobusech ČSAD České Budějovice stále platí. Upozornění od řidiče se ale muži hrubě nelíbilo a začal mu nadávat.

„Na výzvu, aby tedy autobus opustil, reagoval dalším slovním napadáním a nakonec řidiče napadl i fyzicky. Při útoku strhnul řidiči dioptrické brýle, respirátor a hodinky, které mu odmítal vrátit zpět. Na místo byla přivolána hlídka městských strážníků,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Hlídka muže z autobusu vyvedla, ale problémy s jeho agresivním chováním neskončily. Strážníci u něj chtěli ověřit totožnost, ale muž na ně začal útočit fyzicky. „Strážníci ho nakonec pomocí pout zpacifikovali do příjezdu prachatických policistů,“ dodala mluvčí.

Jednašedesátiletý muž putoval na záchytku, kde strávil noc. Další den byl převezen do policejní cely, kde si počkal do středy na sdělení obvinění a propuštění na svobodu. Policie ČR, která informace o případu zveřejnila, neuvedla, že by někoho zranil.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Dny duchovní hudby opět rozezní duši kostela sv. Jakuba Většího

Kulturu, školy a cestovní ruch povede od července nová vedoucí

Divadlo dostalo nové osvětlení. Už nebude svítit do představení

Obvinění z vloupání do zmrzlinářského stánku převzal ve vazbě

Kraj vymění v Prachaticích okna lidem u frekventovaných tahů

NETOLICE jako MALOVANÉ nabídne zdejší muzeum od června

Chtěli popít s nezletilými dívkami. Jedna skončila v nemocnici

Z pokoje v prvním patře rodinného domu zmizelo sto tisíc korun

Na podporu záchranářů běhali a jezdili, teď jim předali dobroty

Prachatická radnice chce postavit discgolfové hřiště u sídliště

Prachatická nemocnice obnovuje od středy návštěvy u pacientů

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena