zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  Soutěží o pohár starosty vyvrcholila Prachatická hasičská liga

PRACHATICE - 19/9 2022 - 11:27 – V sobotu 17. září proběhla v Prachaticích denní soutěž hasičských družstev všech věkových kategorií v požárním útoku.

      

   Z REDAKČNÍ POŠTY: Za organizační tým SDH Prachatice Jaromír Habásko

Soutěžního klání O pohár starosty města Prachatice - Memoriál pplk. Ing. Stanislava Vodičky se zúčastnilo na Horním náměstí 39 hasičských družstev, a to 9 mužských, 8 ženských a 22 dětských, celkem tedy 264 soutěžících z celého okresu Prachatice včetně jednoho družstva dětí z okresu Strakonice, aby změřili své síly v klasické disciplíně Požární útok.

Pohár je součástí Prachatické hasičské ligy ročníku 2022. Organizaci soutěže si vzal pod patronát domácí Sbor dobrovolných hasičů Prachatice ve spolupráci s Okresním sdružením hasičů ČMS Prachatice a Hasičským záchranným sborem Jihočeského kraje, Územním odborem v Prachaticích. Soutěž proběhla dle pravidel požárního sportu.

Mužskou část ovládli s přehledem hasiči s SDH Vitějovice A časem 23:91 s, následování SDH Vadkov a bronz si odvezlo družstvo s SDH Šipoun. V ženské kategorii zvítězily hasičky opět s SDH Vitějovice C časem 26:71 s, stříbro bralo družstvo SDH Staré Prachatice A a konečně bronz putoval do Chrobol.

V soutěžním klání mladých hasičů v kategorii mladí hasiči – mladší si prvenství vybojovali děti s SDH Budilov A časem 21:81 s následovány stříbrným družstvem SDH Žernovice a místo třetí patřilo dětem z SDH Lažiště A. Kategorii mladí hasiči - starší ovládly děti s SDH Vitějovice A skvělým časem 16:27 s, stříbro patřilo družstvu s SDH Lažiště A a jako třetí se umístilo družstvo dětí s SDH Žitná.

Novými vlastníky putovních pohárů pro rok 2022 jsou tedy družstva mužů i žen s SDH Vitějovice – „zřejmě dobrý oddíl“. Soutěže se v kategorii mužů zúčastnil také tým domácích SDH Prachatice, který svou účastí oslavil 150. let od vzniku Sboru dobrovolných hasičů města Prachatice.

Soutěžní odpoledne proběhlo dle časového harmonogramu a hlavně bez újmy na zdraví účastníků, pokud nepočítáme drobné oděrky na dlaních tří soutěžních týmů, profesionálně ošetřené zdravotnicemi ČČK Prachatice.
Po skončení soutěže následovalo vyhlášení celkových výsledků Prachatické hasičské ligy za rok 2022 zástupci Okresního sdružení hasičů ČMS v Prachaticích v čele se starostkou Okresního sdružení hasičů paní Libuší Tremmelovou, za účasti starosty města Prachatice Martina Malého.

Závěrem se patří poděkovat vedení OSH ČMS Prachatice, organizační skupině s SDH Prachatice, týmu rozhodčích, moderátorovi soutěže a veliteli soutěže v jedné osobě panu Miroslavu Molitorovi, dále obsluze časomíry Tomáši Markovi s SDH Vlachovo Březí, SDH Vitějovice a Technickým službám Prachatice. Všem za vstřícnost, technickou podporu a materiální výpomoc.

Velký dík patří zejména vedení města Prachatice za spolupráci a vytvoření podmínek pro pořádání této sportovní akce. Velice si vážíme této podpory z dotačního programu „Volnočasové aktivity 2022“, bez které by nebylo v Našich silách takovou akci pořádat. Děkujeme.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

Domov Matky Vojtěchy v Prachaticích slaví své první desetiletí

Ve strunkovické mateřské škole začal nový rok i pro nováčky

OBRAZEM: Noví studenti Nerudovky absolvovali adaptační kurzy

OBRAZEM: Prachatičtí turisté zažili pohodový týden v Beskydech

OBRAZEM: Vimperský Den branné přípravy provázelo letní počasí

Dřevěnou poezii v září vystavuje řezbář Karel Král v KreBulu

Mladí zdravotníci z Prachatic se s létem rozloučili akčně a stylově

OBRAZEM: Děti si nadšeně užily příměstský tábor s knihovnou

OBRAZEM: Pátá prázdninová stezka odvahy přilákala stovky dětí

Znáte skvělé a oddané pečovatele? Nominujte je na ocenění

OBRAZEM: Prachatičtí senioři cvičili za odměnu na zámku

OBRAZEM: Projektový den červeného kříže s vodními záchranáři

Na den přátelství nebyl na pikniku proti samotě vůbec nikdo sám

OBRAZEM: Ukrajinské děti vystavují u prachatických seniorů

OBRAZEM: Mladí zdravotníci zamířili na soustředění letos na hory

OBRAZEM: Želnavští si poslechli flétny a vypravili se křížkům

OBRAZEM: V sobotu se putovalo z Prachatic ke svaté Anně

OBRAZEM: U prachatických baráčníků se potkala tradice a mládí

KreBul vzal děti do království, ve kterém bylo všechno na hlavu

OBRAZEM: Otevřená výstava je otevřena a láká pozdravy z cest

OBRAZEM: Rozkvetlá tančírna na zámku Kratochvíle bavila

V Prachaticích se letos představuje sto let moderní české magie

 
 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena