zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  Znáte skvělé a oddané pečovatele? Nominujte je na ocenění

PRACHATICKO - 20/8 2022 - 15:56 – Prachatická radnice a dobrovolnické centrum chtějí opět ocenit výjimečné pečovatele našeho regionu.

      

   Z REDAKČNÍ POŠTY: Hanka RH+ Rabenhauptová

Město Prachatice v rámci KPSS ORP Prachatice ve spolupráci s komisí sociální Rady města Prachatice a Dobrovolnickým centrem Prachatice vyhlašují výzvu pro všechny, kdo poskytují nadstandardní služby v rámci doplňkové péče o seniory, osoby se zdravotním postižením, rodiny s dětmi a osoby v krizi, v podmínkách domácností, ale i ve zdravotnických a sociálních zařízeních, institucích s názvem: PEČOVATEL – PEČOVATELKA S KYTIČKOU 2022.

Nominovat můžete do každé kategorie zvlášť, a to Pečující osoba v pobytových zařízeních – profesionál, nebo Pečující osoba v terénních službách – profesionál, či Pečující osoba v domácím prostředí – neformální pečující, ale také Pečující osoba – dobrovolník.

Cílem je zviditelnit a ocenit práci pečujících osob, jednotlivců – pracovníků sociálních služeb a zdravotní péče, dobrovolníků a zvýšit prestiž a společenské uznání těchto profesí. Informovat občany města o sociálních službách, zdravotní péči a dobrovolnictví ve městě. Návrhy na jednotlivá ocenění mohou zasílat uživatelé – klienti služeb, pacienti, jejich rodiny a přátelé, spolupracovníci a vedoucí v jednotlivých zařízeních, občané do 21. září.

Hlavním kritériem soutěže je dlouhodobý, nadstandardní, inovativní či výjimečný přístup v každodenní praxi poskytování sociální služby, zdravotní péče, nebo dlouhodobá, mimořádně kvalitně, obětavě a zodpovědně vykonávaná práce, dobrovolnictví (zde uveďte i počet cca hodin).

Sledované období je celý rok 2021 a polovina roku 2022. Nominace přijímáme v rámci celého ORP (obce s rozšířenou působností Prachatice).
Vyhodnocení proběhne 1. října v 10:00 hodin v Zimní zahradě Nové radnice, Velké náměstí 3, Prachatice v rámci Týdne sociálních služeb v ČR – Prachaticích 2022.

Nominace posílejte na hana.rabenhauptova@mupt.cz nebo přineste osobně Městský úřad Prachatice, Velké náměstí 3, kancelář 116, Prachatice. Tiskopisy jsou k dispozici i na podatelně úřadu anebo ve společnosti KreBul, o.p.s., Zlatá stezka 145, Prachatice. 

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

OBRAZEM: Prachatičtí senioři cvičili za odměnu na zámku

OBRAZEM: Projektový den červeného kříže s vodními záchranáři

Na den přátelství nebyl na pikniku proti samotě vůbec nikdo sám

OBRAZEM: Ukrajinské děti vystavují u prachatických seniorů

OBRAZEM: Mladí zdravotníci zamířili na soustředění letos na hory

OBRAZEM: Želnavští si poslechli flétny a vypravili se křížkům

OBRAZEM: V sobotu se putovalo z Prachatic ke svaté Anně

OBRAZEM: U prachatických baráčníků se potkala tradice a mládí

KreBul vzal děti do království, ve kterém bylo všechno na hlavu

OBRAZEM: Otevřená výstava je otevřena a láká pozdravy z cest

OBRAZEM: Rozkvetlá tančírna na zámku Kratochvíle bavila

V Prachaticích se letos představuje sto let moderní české magie

OBRAZEM: Malá lesní pouť a flétnové kvarteto rozdávaly radost

Klarinetový soubor Prachatice přivezl z Bratislavy opět zlato

 
 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena