zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  Ukradená školní tuba skončila záhadně u lesa, našel ji houbař

PRACHATICKO - 9/11 2022 - 15:24 – Případ zmizení tuby patřící základní umělecké škole ve Vimperku má zvláštní pokračování. Nástroj skončil na louce.

      

   Text: TOMÁŠ FRANTIŠEK PŘIBYL 

  

Tuba zlaté barvy zmizela z pátku na sobotu 22. října. Podle informací zveřejněných policií byla uložena v pouzdře ve voze Škoda Fabia mezi předními a zadními sedačkami. Vůz byl zaparkovaný ve Vimperku a pachatel se do něj dostal bez použití násilí.

Pátrání po nástroji, který měl od vimperské ZUŠ zapůjčený jeden z jejích žáků, vyhlásila jak Policie ČR, tak i škola. Ta na svém facebookovém profilu dokonce zveřejnila fotografie nástroje a pouzdra i s výrobním číslem. Výzvu pak převzala a šířila i zpravodajská media.

A nakonec škola na svém profilu uvedla, že nástroj v hodnotě zhruba čtyřicet tisíc korun se podařilo najít. „Tubu nalezl 29. října ve 14:30 hodin houbař na louce u lesa v katastrálním území Šumavské Hoštice - byla v obalu a nepoškozená. Vrátila se poškozenému a po pachateli vimperští policisté stále pátrají,“ uvedla pro prachatickoNEWS.CZ prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Jak se mohl rozměrný nástroj k lesu - vzdálenému od místa krádeže zhruba osm kilometrů - dostat, zůstává zatím záhadou. Škola však událost využila i k tomu, aby na své žáky apelovala v tom, jak hlídají své nástroje.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Chcete na prachatickém sídlišti parkovací dům a rezidenční zóny?

Silničářům se podařilo trikem přesvědčit bobra k přestěhování

OBRAZEM: Po prvních měsících vládne v lesní školce spokojenost

Z prachatické prodejny u Penny zmizelo 40 000 a platební karty

Na úpatí Boubína vyrostl letos památník zemřelým v lesnictví

Nová koalice chce být v tom, kdo může oddávat, velkorysejší

Unikátní výstava o holocaustu bude v Prachaticích už jen pár dní

Nová koalice musí hned řešit obsazení důležitého postu na úřadě

 
 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena