zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  Chcete na prachatickém sídlišti parkovací dům a rezidenční zóny?

PRACHATICE - 8/11 2022 - 15:58 – Prachatická radnice si nechává zpracovat studii parkování na největším panelovém sídlišti a v bývalých kasárnách.

      

   Text: TOMÁŠ FRANTIŠEK PŘIBYL 

  

Bývalí radní Prachatic najali za necelých tři sta tisíc korun firmu, která má městu zmapovat situaci s parkováním a navrhnout opatření. Týká se to největšího panelového sídliště na Šibeničním vrchu od Husinecké k Budovatelské ulici a bývalých kasáren. Hotová má být do konce roku.

„Firma by měla vyhodnotit počty garáží a parkovacích míst v těchto lokalitách, aby se ukázalo, zda jsou plná, v jakém čase jsou plná a tak dále,“ řekl pro prachatickoNEWS.CZ vedoucí odboru dopravy a komunálních služeb Luboš Kvasnička. „Impulsem pro pořízení studie byly dlouhodobé diskuse o tom, kde tu vybudovat jaké nové parkoviště,“ dodal.

Součástí mapování situace je i anketa na městském webu, která se ptá třeba i na to, zda by obyvatelé sídliště a kasáren uvítali v této oblasti parkovací dům či rezidenční zóny, jaké fungují už několik let v historickém jádru města. - Jaká řešení firma navrhne, je ale zcela na ní. Na nové radě a zastupitelstvu pak bude, jak s doporučeními naloží.

Situace s parkováním zejména na největším prachatickém sídlišti je široce diskutované téma. A to proto, že tu žije necelá polovina města, ale hlavně proto, že se míst k parkování v některých časech a částech sídliště chronicky nedostává, i když tu vznikla v minulosti nová. K řešením, zmiňovaným v diskusích, patří třeba i vybudování parkovacího domu na místě velkého parkoviště v Moravské ulici pod kotelnou. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Silničářům se podařilo trikem přesvědčit bobra k přestěhování

OBRAZEM: Po prvních měsících vládne v lesní školce spokojenost

Z prachatické prodejny u Penny zmizelo 40 000 a platební karty

Na úpatí Boubína vyrostl letos památník zemřelým v lesnictví

Nová koalice chce být v tom, kdo může oddávat, velkorysejší

Unikátní výstava o holocaustu bude v Prachaticích už jen pár dní

Nová koalice musí hned řešit obsazení důležitého postu na úřadě

Důvěra při hledání příležitosti investovat stála muže 155 000

Policisté a ZUŠ pátrají po ukradené tubě Amati za 40 000 korun

 
 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena