zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  VOLARSKÝ STAROSTA NA ZÁVĚR: Karty jsou rozdány férově

VOLARY - 30/9 2022 - 14:44 – Redakce prachatickoNEWS.CZ požádala volarského starostu Víta Pavlíka o pár slov na závěr jeho čtyřletého působení na radnici.

      

   Text: TOMÁŠ FRANTIŠEK PŘIBYL, foto: ZDENĚK PŘIBYL

Za poslední čtyři roky se toho ve Volarech událo poměrně dost nového. Zastupitelé se pod vedením končícího starosty věnovali například rekonstrukci čistírny odpadních vod a územnímu plánu, vznikla tu také nová organizace starající se o kulturu a v bývalých kasárnách vyrostlo několik obchodů. Mateřská škola otevřela lesní školku, nad městem se skví dřevěné srdce a tak by se dalo pokračovat.

A co k výsledku voleb a vzniku nové koalice ve Volarech říká starosta Vít Pavlík:
Dovoleno, sečteno. Výsledek znáte všichni. Pro mě osobně to přineslo ukončení mého angažmá v čele radnice. Nic víc, nic míň. Na volbách totiž není nejdůležitější, kdo vyhrál, ale to, že jsme vůbec mohli volit a především, že nám byla dána možnost výběru. Tedy něco, co před pouhými několika málo desítkami let bylo v naší zemi jen zbožným přáním.

Vždy budou vítězové a poražení, ale hraje se podle předem daných a bohudíky respektovaných a bedlivě střežených pravidel, kdy každý má šanci volit i být volen. A je naší povinností udělat vše pro to, abychom o tuto výsadu nepřišli, bez ohledu na to, jak jsme s výsledkem spokojeni.

Poslední dny se při osobních setkáních či na sociálních sítích setkávám s pocity euforie či prohry. Ale Volary jsou příliš malým městem na to, abychom se nechali unášet emocemi. Karty jsou férově rozdány, avšak v této hře nehrajeme proti sobě, ale spolu. Nejdeme opačným směrem, jen jsme si do čela postavili jiné průvodce.

Prostudujete-li si volební programy všech kandidujících subjektů, zjistíte, že drtivá většina směřuje k rozvoji města, ku prospěchu nás všech. Bylo by tedy kontraproduktivní z pouhé nevole nad výsledkem či dokonce z osobní ješitnosti toto směřování mařit. Tím bychom totiž trestali sami sebe. - Volary se rok od roku rozvíjejí do krásy, stávají se vyhledávaným letoviskem. Pojďme je společně posunout ještě o kus dál.

Dříve, než předám starostenský řetěz, dovolte mi ještě malé, leč upřímné poděkování. Měl jsem během svého starostování možnost z trochu jiného úhlu pohledu poznat práci úředníků radnice, ředitelů a zaměstnanců městských společností, spolků i jednotlivců. Velice si vážím jejich práce a děkuji za vše, co pro město dělali a dělají, a to bez ohledu na to, kdo zrovna stojí v čele města.

Život totiž dopředu neposouvají silná slova a bouchání do stolu, ale respekt k názoru druhého, tolerance a chuť podílet se na dobrém díle. Přeji novému vedení, aby se mu dařilo úspěšně plnit své předsevzetí, a slibuji, že v maximální možné míře osobně přiložím ruku k dílu.

Protože Volary jsou i mým domovem. - Vít Pavlík

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Volary mají o nové koalici jasno. Jihočeši ji vytvoří s Nezávislými

O nové možné koalici v Prachaticích by mohlo být jasno o víkendu

OBRAZEM: Volarská VOSA se vrátila ke své divadelní prvotině

V Prachaticích začalo vyjednávání o koalici bez Martina Malého

VOLBY: Velkým překvapením senátních voleb je Miroslav Lorenc

VOLBY: O koalici rozhodnou asi nováčci z Prachatice společně

VOLBY: Vimperk změna nečeká, ale opozice významně posílila

VOLBY: V Netolicích posílil Vladimír Pešek i navzdory stíhání

VOLBY: Volarští tvrdě potrestali zradu na Martině Pospíšilové

Sprejer ozdobil budovu okresního soudu slovy VIVA LA IUSTITIA

Talentované mládí volyňské průmyslovky rozjasnilo Dolní bránu

OBRAZEM: Krampusové masky přetvořily sklepy v alpské peklo

BRAZEM: Krampusové masky přetvořily sklepy v alpské peklo

Do letního kina/amfiteátru přišlo první měsíc 1575 návštěvníků

OBRAZEM: Dřípatka a mykologové vystavili víc než sto druhů hub

Smůla zloděje elektrokola pokračovala. Natočila ho další kamera

Ve Vimperku padlo obvinění za pokousání chlapce psem v obličeji

prachatickoNEWS.CZ slaví narozeniny s rostoucí návštěvností

prachatickoNEWS.CZ slaví narozeniny s rostoucí návštěvností

 
 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena