zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  O nové možné koalici v Prachaticích by mohlo být jasno o víkendu

PRACHATICE - 28/9 2022 - 22:13 – Budoucí možná koalice začala řešit programové shody a rozdělení postů. Po vyjednávačích se nyní sejdou celé strany.

      

   Text: TOMÁŠ FRANTIŠEK PŘIBYL 

„Na dnešní (28. září) schůzce jsme zahájili diskusi o programových prioritách a o zastoupení jednotlivých subjektů v orgánech města. Dosavadní výsledky chceme probrat ve svých politických subjektech. V jednání budeme pokračovat o víkendu,“ uvedl pro prachatickoNEWS.CZ hlavní vyjednávač ODS Jan Bauer.

Po volbách (VOLBY: O koalici rozhodnou asi nováčci z Prachatice společně) začala v Prachaticích o nové možné většinové koalici jednat kandidátka ODS + TOP 09 + NK a Živé Prachatice, Prachatice společně, PRO Prachatice a lidovci. Dohromady získaly tyto subjekty v novém zastupitelstvu dvanáct mandátů, když nadpoloviční většina je jedenáct mandátů.

V úvahu podle výsledku voleb přicházela ještě koalice Nezávislých Martina Malého, ANO a nového sdružení Prachatice společně, která by disponovala křehkou většinou jedenácti hlasů.

Případně byla možná i koalice Nezávislých, ANO a nějakého subjektu z dosavadní opozice. Šlo však spíše o teoretickou možnost, protože dosavadní opozice se proti dosavadnímu starostovi ostře vyhraňovala. Jako první se nakonec začalo jednat o koalici SPOLU, Živých Prachatic, Prachatice společně, PRO Prachatic a lidovců.

Prachatice společně sice v pondělí 26. září připouštěly na svém facebooku, že možné mohou být i další varianty, ale z toho, jakým způsobem a tónem strany prostřednictvím Jana Bauera zatím informují, se zdá, že se jednání vyvíjejí dobře. „V sobotu může být hodně jasno,“ uvedl Jan Bauer k našemu dotazu, jak dlouho ještě mohou jednání trvat.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

OBRAZEM: Volarská VOSA se vrátila ke své divadelní prvotině

V Prachaticích začalo vyjednávání o koalici bez Martina Malého

VOLBY: Velkým překvapením senátních voleb je Miroslav Lorenc

VOLBY: O koalici rozhodnou asi nováčci z Prachatice společně

VOLBY: Vimperk změna nečeká, ale opozice významně posílila

VOLBY: V Netolicích posílil Vladimír Pešek i navzdory stíhání

VOLBY: Volarští tvrdě potrestali zradu na Martině Pospíšilové

Sprejer ozdobil budovu okresního soudu slovy VIVA LA IUSTITIA

Talentované mládí volyňské průmyslovky rozjasnilo Dolní bránu

OBRAZEM: Krampusové masky přetvořily sklepy v alpské peklo

 
 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena