zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  V Prachaticích začalo vyjednávání o koalici bez Martina Malého

PRACHATICE - 26/9 2022 - 2:25 – Dosavadní opozice se v Prachaticích pokouší vytvořit novou koalici bez vítěze a ANO s novým sdružením.

      

   Text: TOMÁŠ FRANTIŠEK PŘIBYL 

„Zástupci politických stran a volebních subjektů ODS, TOP 09, NK + Živé Prachatice + Prachatice společně + PRO Prachatice + KDU-ČSL se dohodli, že zahajují vyjednávání o možném vytvoření koalice v rámci budoucího vedení města Prachatice,“ informoval v neděli pozdě večer prachatickoNEWS.CZ bývalý prachatický starosta a lídr ODS Jan Bauer.

Ten by byl v takové koalici zřejmě kandidátem na starostu. Před volbami potvrdil, že je připraven se starostou opět stát. Taková koalice by měla dvanáct hlasů, a pokud by ponechala ve městě dva místostarosty, náležely by tyto posty podle volebních výsledků zřejmě Živým Prachaticím a nováčkům ze sdružení Prachatice společně. Jde však zatím jen o spekulace, strany a sdružení jen potvrdily zahájení jednání.

Prachatice společně, které se staly ve volbách jazýčkem na vahách, potvrdily pro prachatickoNEWS.CZ, že se do jednání po volbách intenzivně zapojily. „Určitě chceme být ve vedení města a prosadit náš program. Já a Pavel Hodina jsme pověřeni k jednání. Hledáme programové průniky u všech potencionálních koaličních partnerů, což v zastupitelstvu, kde je 21 členů a sedm stran zřejmě nebude úplně jednoduché. Přijali jsme pozvání od všech, kdo nás oslovili. Určitě budeme usilovat a post místostarosty a radního,“ uvedl k tomu pro naši redakci lídr nováčků v zastupitelstvu Jan Kotrba.

Pokud by taková nová koalice v Prachaticích vznikla, znamenalo by to po dvanácti letech změnu na postu starosty a Martin Malý by s Nezávislými a ANO skončil v opozici. Volby ho totiž připravily o dosavadní partnery z ČSSD a KSČM a v dosavadní opozici si nadělal v podstatě jen nepřátelé. VOLBY: O koalici rozhodnou asi nováčci z Prachatice společně

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

VOLBY: Velkým překvapením senátních voleb je Miroslav Lorenc

VOLBY: O koalici rozhodnou asi nováčci z Prachatice společně

VOLBY: Vimperk změna nečeká, ale opozice významně posílila

VOLBY: V Netolicích posílil Vladimír Pešek i navzdory stíhání

VOLBY: Volarští tvrdě potrestali zradu na Martině Pospíšilové

Sprejer ozdobil budovu okresního soudu slovy VIVA LA IUSTITIA

Talentované mládí volyňské průmyslovky rozjasnilo Dolní bránu

OBRAZEM: Krampusové masky přetvořily sklepy v alpské peklo

BRAZEM: Krampusové masky přetvořily sklepy v alpské peklo

 
 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena