zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  Policisté chytili recidivistu po několika krádežích na balkóně

PRACHATICE - 18/6 2022 - 11:50 – V Prachaticích se odehrála série několika vloupání, po které pachatel utekl a schoval se na neobvyklém místě.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

 

Podle dosavadních výsledků policejního vyšetřování se v pátek 3. června pustil jednatřicetiletý recidivista do série několika vloupání v Prachaticích. Začal tím, že se dostal na oplocený pozemek jedné místní firmy a z neuzamčeného skladu ukradl zahradní nářadí a přepravky od piva.

„Dále se chvíli poté vloupal do šaten a občerstvení jednoho sportovního klubu v Prachaticích, odkud odcizil černou sportovní tašku, hygienické potřeby, sportovní oblečení a obuv a také klub připravil o rychlovarnou konvici a radiomagnetofon,“ popsala pokračování prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Ve středu 8. června pak muž chtěl v krádežích v Prachaticích pokračovat. Vnikl do prostor další místní firmy a chtěl ukrást zrcadlo. Jenže byl nečekaně přistižen. Zrcadlo tak rychle vrátil na místo a utekl oknem. „Prachatickým policistům se podezřelého podařilo dopadnout chvíli na to v ulici Krumlovská, kde se schoval na balkoně jednoho domu, do kterého opět neoprávněně vnikl. Odtud pachatel putoval rovnou do policejní cely,“ dodala mluvčí.

Majitelé věcí odhadli škodu, kterou jim jednatřicetiletý recidivista způsobil, na celkem dvacet tisíc korun. Vyšetřován je přitom na svobodě a policisté řeší jeho případ ve zkráceném přípravném řízení, ve kterém mu za opakované krádeže a porušování domovní svobody hrozí až tři roky ve vězení.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Práci podle Úřadu práce hledá jen zhruba 800 lidí z Prachaticka

Ztvárnil Rapla, ale v Dolní bráně ukazuje svou jemnější tvář

Poznáte ho? Pokusil se vybrat peníze z karty nalezené u Lidlu

Při loupeži v baru obrala muže u pisoáru a poničila policejní celu

Silničáři chtějí trikem vystěhovat bobra od Sluneční magistrály

Ze společenského sálu volarské radnice se stalo dopravní hřiště

Nákladní auto srazilo na tahu na hranice chodkyni. Žena nepřežila

OBRAZEM: Herec Viktor Preiss vystavuje na Kratochvíli grafiky

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena