Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Singltreková trať v Prachaticích se rozroste o další čtyři kilometry

PRACHATICE - 19/1 2022 - 18:44 – V prachatickém městském rozpočtu jsou letos dva miliony korun na další okruh singltreku. Stavět se má na jaře.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

 

Město loni vybudovalo první část singltrekových tratí, které pro radnici navrhl projektant a přední český odborník na singltreky Tomáš Kvasnička. První okruh vznikl mezi kaplí Panny Marie Loretánské a Tankovkou, měří 1,7 kilometru a stál zhruba 1,2 milionu korun. Část okruhu je určena pro stoupání a druhá pro sjezd.

Nad tímto okruhem má letos vzniknout druhá etapa z plánovaných necelých deseti kilometrů. Na nový okruh zastupitelstvo uvolnilo v rozpočtu schváleném jen koalicí dva miliony korun. Nová část bude měřit zhruba čtyři kilometry.

„Nacházet se bude nad Tankovkou a povede směrem na Černou horu až na hranici Dubového vrchu. Tento nový okruh bude propojený s tím prvním,“ řekl pro prachatickoNEWS.CZ místostarosta Miroslav Lorenc, který má tento projekt na starosti.

Město singltrekové tratě zatím buduje bez dotace, protože nejsou pro podobné projekty vypsány a zastupitelé na něj uvolňují peníze postupně na etapy. Podle Miroslava Lorence je přitom možné, že by letos mohla vzniknout i třetí etapa.

„Peníze na druhou etapu v rozpočtu jsou jisté a peníze na zbytek trasy na Dubovém vrchu, který měří necelé tři kilometry, by mohly být uvolněny v první části tohoto roku, podle toho, jak na tom bude městská kasa,“ řekl.

Nyní se přitom bude dokončovat prováděcí dokumentace na druhou čtyřkilometrovou etapu a následně se bude ve výběrovém řízení hledat dodavatel prací. Začít by se mohlo podle Miroslava Lorence na jaře s tím, že cílem je otevření druhého okruhu do zahájení letní sezóny. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
  Prachatické bleší trhy s KreBulem se ujaly a budou pokračovat

Policejní honička skončila nehodou. Řidiče z auta tahali násilím

Nový prachatický spolek vás vezme do Číny, Hebronu ale i KLDR

OBRAZEM: Se dvěma promile nezvládl jízdu po rovné silnici

Malíř Zdeněk Harazin, rodák z Vimperka, okouzlil Slovensko

Studentská rada Prachatic se zapojí do Evropského roku mládeže

Vandal táhl ze sídliště do centra Prachatic a řádil jako černá ruka

Nemocniční laboratoř bude moct otestovat Prachaticko za měsíc

Ve volarském domečku se hrály moderní deskové hry o sto šest

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena