Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Nemocniční laboratoř bude moct otestovat Prachaticko za měsíc

PRACHATICE - 17/1 2022 - 10:53 – Prachatická nemocnice kupuje nové vybavení pro svou mikrobiologickou laboratoř, aby výrazně navýšila kapacity PCR testů.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

 

Nové robotické vybavení pro své Oddělení lékařské mikrobiologie kupuje nemocnice na základě pokynu hejtmana, který požaduje navýšení kapacity PCR testů na covid v okresních nemocnicích, které patří kraji. Nemocnice už vybrala dodavatele, který nové vybavení dodá za necelé dva miliony korun i s DPH a smlouva s termínem dodání do deseti dnů už byla zveřejněna na webu veřejných zakázek.

Jihočeští radní navíc minulý týden souhlasili s žádostí prachatické nemocnice o dotaci z prostředků rozdělovaných EU, která může pokrýt až sedmdesát procent uznatelných nákladů. „Cílem projektu je navýšit stávající kapacitu cca 400 testů denně na kapacitu laboratoře minimálně 1500 PCR stanovení denně – to je v osmihodinové pracovní době laboratoře bez nutnosti navýšení počtu kvalifikovaného personálu,“ uvedla nemocnice v zadávací dokumentaci výběrového řízení.

Taková kapacita laboratoři umožní otestovat všechny obyvatele Prachaticka za zhruba třicet dní. Nové vybavení přitom pomůže rychleji zpracovávat vzorky jak z kloktání, tak těch odebraných z nosohltanu a tvoří ho robotická stanice pro přípravu vzorků a tři PCR termo cyclery. Dodavatelem je pražská firma I.T.A. Intertact.

 
 

ZPRÁVY

 
     
  Ve volarském domečku se hrály moderní deskové hry o sto šest

Už i Horská služba Šumava používá nový způsob tišení bolesti

Po nehodě nechal auto přes noc u silnice a našel ho vykradené

STAROSTA: Zastřešení hokejbalové arény nás nemine. Tak ani tak

Nová dobrovolnická výzva radnice pomůže opuštěným miminkům

Tři králové koledují v ulicích. Ale kam přispět, když je nepotkáte?

Srdeční výdej vezme v prachatické knihovně poezií za vaše osrdí

Po smyku na mokru narazilo auto do stromu a skončilo na střeše

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena