Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Studentská rada Prachatic se zapojí do Evropského roku mládeže

PRACHATICE - 17/1 2022 - 18:40 – Na mládež se v době covidových restrikcí zapomínalo a Evropský rok mládeže to má napravit. I v Prachaticích.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

 

Témata týkající se mládeže a mladých lidí, jako by byla v Prachaticích málo vidět. Alespoň nějakou šanci to změnit bude mít letošní Evropský rok mládeže. Zapojí se do něj totiž studentská rada města, která je poradním orgánem radních. Garantka rady Hana Rabenhauptová je první, kdo v Prachaticích zveřejnil, co v rámci roku mládeže chystá.

„Studentská rada města Prachatic letos navštíví Městskou policii Prachatice a čeká ji také exkurz do Informačního střediska Europe Direkt České Budějovice,“ řekla Hana Rabenhauptová. Ve studentské radě zasedají studenti ze všech prachatických základních a středních škol a poprvé se letos sejde zítra 18. ledna.

K tomu prachatické studenty čekají i společné akce s místními seniory, jejichž SeniorPoint se dočkal značky kvality Mezigeneračně. Tu uděluje obecně prospěšná společnost Mezi námi, která podporuje setkávání všech generací.

„Například 20. ledna při výstavě Mezigeneračně se sejdou studenti se seniory nad tímto tématem. V únoru je čekají v plaveckém bazénu závody dvojic, kde věkový rozdíl musí být minimálně 22 let a více. Na léto pak také chystáme taneční workshop, turnaj v kuželkách, ale i výtvarné aktivity, výstavy a exkurze - tedy setkání se studentskými radami z jiných měst,“ dodala Hana Rabenhauptová.

Letošní rok vyhlásil Evropským rokem mládeže evropský parlament a rada i v reakci na covidové restrikce, které se mládeže dotkly hodně negativně. A to zejména uzavřením škol a tím zhoršením kvality výuky i omezením možností se setkávat s vrstevníky, které je při dospívání tak důležité.

„Nezapomínejme, jak krize způsobená covidem dopadá na mladou generaci. Za výdrž, kterou v těchto těžkých časech projevujete, máte můj obdiv,“ uvedl pro media Charles Michel, předseda Evropské rady.

Rok mládeže má proto mládeži otevírat a vracet perspektivy a příležitosti. Jeho cílem je ale také větší zapojení mladých lidí do věcí veřejných a tento rok má také ukázat, co vše ekologická a digitální transformace přinese právě mladým. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
  Vandal táhl ze sídliště do centra Prachatic a řádil jako černá ruka

Nemocniční laboratoř bude moct otestovat Prachaticko za měsíc

Ve volarském domečku se hrály moderní deskové hry o sto šest

Už i Horská služba Šumava používá nový způsob tišení bolesti

Po nehodě nechal auto přes noc u silnice a našel ho vykradené

STAROSTA: Zastřešení hokejbalové arény nás nemine. Tak ani tak

Nová dobrovolnická výzva radnice pomůže opuštěným miminkům

Tři králové koledují v ulicích. Ale kam přispět, když je nepotkáte?

Srdeční výdej vezme v prachatické knihovně poezií za vaše osrdí

Po smyku na mokru narazilo auto do stromu a skončilo na střeše

Literární kavárna u Mistra Křišťana si posvítila na Helfenburk

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena