Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vandal táhl ze sídliště do centra Prachatic a řádil jako černá ruka

PRACHATICE - 17/1 2022 - 12:49 – Policie dnes informovala o řádění muže, který plný vzteku cestou ze sídliště poničil výtah, zámek, prodejnu a pět aut.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

 

Případ poškození cizí věci se odehrál v pondělí 10. ledna a dnes 17. ledna o něm policie zveřejnila podrobnosti. Hlavním aktérem byl devět a dvacetiletý muž, který měl v krvi necelé dvě promile alkoholu a v odpoledních hodinách se vydal na cestu plnou agrese z jednoho panelového domu na sídlišti.

„Poškodil zrcadlo ve výtahu a zámek do prádelny, dále cestou do centra poškodil skleněnou výplň dveří jedné prodejny a rozbil zpětná zrcátka u pěti zaparkovaných vozidel,“ vypočítala následky prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Majitelé odhadli škodu v součtu na více než 47 000 korun. Zastavit divokého muže přitom pomohla veřejnost, respektive občan, který o něm na tísňové lince informoval policii, a hlídka z prachatického obvodního oddělení ho pak zadržela a zabránila mu v dalším ničení.

„Podezřelý následně skončil v policejní cele, odkud byl po sdělení podezření propuštěn na svobodu. Další prověřování provádí prachatičtí policisté ve zkráceném přípravném řízení, proto se podezřelý bude muset ze svého jednání do dvou týdnů zodpovídat také před soudem,“ dodala mluvčí.

 
 

ZPRÁVY

 
     
  Nemocniční laboratoř bude moct otestovat Prachaticko za měsíc

Ve volarském domečku se hrály moderní deskové hry o sto šest

Už i Horská služba Šumava používá nový způsob tišení bolesti

Po nehodě nechal auto přes noc u silnice a našel ho vykradené

STAROSTA: Zastřešení hokejbalové arény nás nemine. Tak ani tak

Nová dobrovolnická výzva radnice pomůže opuštěným miminkům

Tři králové koledují v ulicích. Ale kam přispět, když je nepotkáte?

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena