Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Otrávená štěňata zachraňovala veterinářka. Hledá se jejich travič

VOLARY - 24/9 2021 - 12:43 – Policie prověřuje ve Volarech podezření na otravu několika štěňat. Jejich majitel a město proto varují i veřejnost.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

K otravě pěti štěňat došlo ve Volarech v úterý 21. září. Naší redakci na případ upozornil jejich majitel Petr Voráč. Podle něj někdo štěňatům hodil kousky otráveného vařeného masa přes plot. A pět ze sedmi štěňat následně mělo příznaky křečí a apatie. Jednomu z nich dokonce už veterinářka nedávala žádné šance na přežití.

„Paní veterinářka potvrdila, že šlo o otravu. Štěňátka byla všechna v křečích a několik jich bylo silně apatických. Protože tu bylo podezření na otravu fridexem – nalezené maso bylo sladké – podávala jim doktorka celou noc nitrožilně alkohol, aby se vše rozředilo. Paní doktorce patří velký dík,“ řekl Petr Voráč pro prachatickoNEWS.CZ.

Případem se zabývá i Policie ČR. „Volarští policisté od tohoto úterý prověřují oznámení o možné otravě psů ve Volarech. Věc je zatím zaevidována jako přestupek a bližší okolnosti jsou zatím na počátku šetření volarských policistů. Jakmile by ve věci byly potvrzeny skutečnosti, prokazující trestní rovinu, věc bude překvalifikována,“ řekla pro prachatickoNEWS.CZ prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Majitel psů informoval i volarskou radnici. „Připravujeme upozornění občanům, že k takovému skutku došlo. Informovat budeme prostřednictvím mobilního rozhlasu a FB, jakožto nejrychlejších informačních médií. Připravujeme i informaci do Volarského zpravodaje,“ řekl k tomu pro prachatickoNEWS.CZ starosta Vít Pavlík.

Veterinářce se nakonec podařilo zachránit všechny otrávené psy. „Štěňata už jsou doma a dávají se dohromady,“ dodal včera Petr Voráč. „Šlo mi hlavně o varování veřejnosti. Přijít o svého parťáka je jako ztráta nejbližších. Vím jaké to je.“

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Nová lesní dílna národního parku ve Stožci uvítá nejen hračičky

Zloděj si dal velkou práci! Odvezl pět soch zalitých do betonu

Na prachatickém náměstí začíná výměna veřejného osvětlení

Běh po Zlaté stezce věnovali zesnulému Miroslavu Bojanovskému

V krátké době další vloupání za bílého dne do domu i s krádeží

V Domě Křižovatka vyprávějí neslyšící své tiché osudy na výstavě

OBRAZEM: Oblíbené Toulky starou Šumavou se úspěšně vrátily

Filmová přehlídka NaturVision Vimperk 2021 otevírá svou bránu

Kvůli vyloupenému domu se vraceli z dovolené. Škoda je 460 000

Dramatický příběh Prachaticka po válce ožil v aule gymnázia

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena