Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  V krátké době další vloupání za bílého dne do domu i s krádeží

PRACHATICKO - 20/9 2021 - 10:57 – Policie dnes informovala o dalším vloupání do domu na Prachaticku. Tentokrát zmizel reproduktor a drobné.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Policisté z prachatického obvodního oddělení vyšetřují vloupání do domu ve Výrově, který je součástí Husince. Došlo k němu v pátek 17. září za bílého dne. „Dosud neznámý pachatel odcizil reproduktor značky Gorgen černé barvy a dále plechovou misku s drobnými mincemi. Majiteli tak způsobil škodu za nejméně 5 000 korun,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

V krátké době jde o další případ vloupání do domu na Prachaticku. Ze středy na čtvrtek minulý týden vykradl zatím neznámý zloděj rodinný dům také ve Volarech. Dostal se v něm přitom do trezoru a vzal peníze, šperky a pistoli s náboji – vše v hodnotě nejméně 460 000 korun. Dvě vloupání do rodinného domu v jednom týdnu jsou na Prachaticku hodně neobvyklá.

I v případě vloupání v Husinci hledá policie případné svědky. „Veškeré poznatky můžete policistům sdělit buď osobně na Obvodním oddělení Prachatice, Pivovarská 4 nebo telefonicky na čísle 974 236 700 či prostřednictvím tísňové linky 158. Děkujeme,“ dodala prachatická policejní mluvčí.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

V Domě Křižovatka vyprávějí neslyšící své tiché osudy na výstavě

OBRAZEM: Oblíbené Toulky starou Šumavou se úspěšně vrátily

Filmová přehlídka NaturVision Vimperk 2021 otevírá svou bránu

Kvůli vyloupenému domu se vraceli z dovolené. Škoda je 460 000

Dramatický příběh Prachaticka po válce ožil v aule gymnázia

OBRAZEM: Národka vylepšila své prostory pro první stupeň

Městská policie dokončí letos digitalizaci kamerového systému

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena