| 
					
					 
					   
					S organizátory pečení připravil: LADISLAV BERAN    
					
					
					
					   
					
							
							  
					
					
					Zatím se v Lenoře peče v komorní atmosféře v porovnání 
					s tím, na jaký zájem o placky, housky a chleba jsou tu 
					zvyklí. Je vidět, že po rozvolnění se veřejnost k větší 
					účasti na společenských a kulturních akcích teprve osměluje.
					 
					
					Ale i tak měl lenorský veřejný pekař Augustin Sobotovič komu 
					vyprávět o historii zdejšího pečení, která je dlouhá bezmála 
					190 let. A tentokrát s Gustou pekl i Miroslav Kutlák, který 
					od něj řemeslo přebírá, a v pečení v Lenoře se střídají. Na 
					další pečení se můžete do Lenory vypravit poslední sobotu 
					v červenci, kdy by se tu měla konat i slavnost chleba.
					  
					
					  
					
					  
					
					  
					
					  
					
					  
					
					  
					
					  
					
					  
					
					  
					 |