zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  V půl deváté ráno se zloděj ženě přehraboval v bytě ve skříni

PRACHATICKO - 4/12 2022 - 20:02 – Začátek prosince přinesl na Prachaticku neobvykle hned čtyři případy vloupání. Nejdrzejší byl zloděj v Čábuzích.

      

   Text: TOMÁŠ FRANTIŠEK PŘIBYL 

  

Ze středy na čtvrtek 1. prosince došlo na Prachaticku ke dvěma ohlášeným případům vloupání do firem a jednoho domu. A to v Husinci a v Prachaticích. A v pátek ráno 2. prosince bylo ohlášeno další vloupání do bytu v Čábuzích u Vacova. Zda spolu případy mohou nějak souviset, policie neuvedla.

Ze středy na čtvrtek zmizel po násilném vloupání v prostorách jedné z firem v Husinci dárkový balíček. A vloupání ohlásila i další firma z Prachatic – tady pachatel vzal bez použití násilí z trezoru hotovost a ze sousední kanceláře pak ještě nový mobil.

A třetí případ násilného vloupání se odehrál v jednom z rodinných domů v Prachaticích. Nic z něj ale nezmizelo. Majitelé odhadli škodu na odcizených věcech a také na poškozeném zařízení na celkem pětatřicet tisíc korun.
V Čábuzích pak pachatel způsobil majitelce přízemního bytu v pátek 2. prosince ráno velmi nepříjemný zážitek. Načapala ho v půl deváté, jak se jí přehrabuje ve skříni. Naštěstí na ni nijak nezaútočil, a když ho vyrušila, utekl.

„Kromě toho, že pachatel poškodil okno, stačil ještě odcizit finanční hotovost a další cennosti. Na místo byli ihned přivoláni policisté, včetně kriminalistického technika a policejního psovoda, kteří po pachateli nyní pátrají. Je však pravděpodobné, že ten z místa odjel přistaveným nezjištěným vozidlem,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Díky tomu, že žena pachatele viděla, mají policisté jeho popis. „Jednalo se o muže snědší pleti, zdánlivého stáří 25 – 40 let, výšky 165 – 170 cm, hubené postavy, vousy, tzv. strniště, oblečený byl celý v černém, včetně černé kšiltovky na hlavě. Hovořil plynulou češtinou,“ uvedla mluvčí s tím, že vimperští policisté žádají případné svědky tohoto vloupání o informace, které mohou volat na číslo 974 236 780 nebo přímo na tísňovou linku 158.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

OBRAZEM: Discgolfové hřiště má díky Nadaci ČEZ i nový mobiliář

Zemřel Zdeněk Přibyl – novinářská legenda Prachaticka

Silně opilý muž napadl v Husinci lékaře a policistu. Toho i zranil

Volarské seniorky vystavují v KreBulu už jen do konce listopadu

Nový vimperský kalendář je o památkách a proměnách života

ŠUMAVA LITERA: Ceny získaly i Prameny Vltavy a Ruce houslisty

OBRAZEM: Desítky dárců krve se dočkaly velkého poděkování

Na obchvatu Strážného sjel ze strže nákladní vůz plný obilí

V Prachaticích vystavuje světově uznávaný ilustrátor Jindra Čapek

 
 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena