zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  Senátní volby na Prachaticku nakonec překvapení nepřinesly

PRACHATICKO - 1/10 2022 - 15:56 – Senátorský mandát za Prachaticko nakonec znovu obhájil Tomáš Jirsa z ODS. Čeká ho už čtvrté volební období.

      

   Text: TOMÁŠ FRANTIŠEK PŘIBYL 

V senátním obvodu číslo 10, jehož součástí je i Prachaticko, se ve druhém kole senátních voleb utkali obhajující Tomáš Jirsa z ODS a Miroslav Lorenc z ANO - jeho postup byl překvapením prvního kola, ve kterém se o mandát senátora ucházel například i ředitel prachatického hospice Robert Huneš.

Miroslav Lorenc těžil zřejmě především z protestní protivládní vlny, která se projevila v senátních volbách letos ve více okrscích a voliči také zřejmě ocenili jeho čtyřletou práci coby prachatického místostarosty. Tomáš Jirsa se naopak mohl spolehnout na to, že k senátním volbám chodí hlavně pravicovější voliči a také na výsledky své senátorské práce, kterou dělá už osmnáct let.

Ve druhém kole voleb přišlo hlasovat jen 15,66 procenta voličů a Tomáš Jirsa vyhrál s velkým přehledem, když získal 66,36 procenta hlasů a Miroslav Lorenc jen 33,63 %. Pro Tomáše Jirsu je to nejlepší výsledek ve volbách, ve kterých svůj mandát obhajoval. Více procent získal jen v roce 2004, kdy byl senátorem zvolen poprvé.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Vzniku nové koalice má zabránit zoufale vypadající nabídka

VOLARSKÝ STAROSTA NA ZÁVĚR: Karty jsou rozdány férově

Volary mají o nové koalici jasno. Jihočeši ji vytvoří s Nezávislými

O nové možné koalici v Prachaticích by mohlo být jasno o víkendu

OBRAZEM: Volarská VOSA se vrátila ke své divadelní prvotině

V Prachaticích začalo vyjednávání o koalici bez Martina Malého

 
 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena