zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  Muž, který mlátil kladivem do aut, skončil rychle v rukách policie

PRACHATICKO - 4/8 2022 - 15:31 – Policisté z prachatického obvodního oddělení vyřešili včera velmi rychle případ muže, který poničil několik aut.

      

   Text: TOMÁŠ FRANTIŠEK PŘIBYL 

  

Hlídka prachatických policistů vyjížděla včera 3. srpna brzo ráno na oznámení do Újezdce. Oznamovatel volal před půl pátou ráno, že slyšel velký hluk a rány a že v obci někdo ničí zaparkovaná auta.

Hlídka na místě našla tři osobní vozy s poničenými okny a vytušila, že pachatel by mohl být stále někde poblíž. Policisté se proto svědků doptali na popis pachatele, okamžitě se pustili do pátrání a za chvíli slavili úspěch.

„Stačilo jim několik málo minut a pachatele objevili. Pohyboval se na cestě nedaleko místa činu. Zadrželi ho a převezli do policejní cely. Jedná se o muže (45 let) z Prachaticka. V době spáchání skutku byl pod vlivem alkoholu,“ řekla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová s tím, že muž okna aut rozbil kladivem.

Policie motivy pachatelů většinou nekomentuje a neuvedla ho ani v tomto případě. Vzhledem k tomu, že majitelé odhadli škodu celkem na třicet tisíc korun, byl muž obviněn z poškození cizí věci. Policisté případ přitom řeší formou zkráceného přípravného řízení, a proto může vandal čekat do dvou týdnů od soudu rozhodnutí o vině a trestu.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

I erotické pomůcky pro ženy mohou mít cenami ověnčený design

Policejní psovodi dopadli dalšího nočního kopáče vltavínů

Květinové louky v Prachaticích potěší kolemjdoucí až do mrazů

Vernisáž prací umělců z Výtvarného workshopu Volary potěšila

Vilový festival rozezněl Prachatice a přivedl sem spoustu mládí

Alkoholový recidivista to za volantem dotáhl až do policejní cely

Výtvarný workshop SALVE Prachatice zve v neděli na výstavu

 
 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena