zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  Alkoholový recidivista to za volantem dotáhl až do policejní cely

PRACHATICKO - 29/7 2022 - 17:19 – Netoličtí policisté odhalili ve Lhenicích za volantem muže se zákazem řízení a třemi a půl promile.

      

   Text: TOMÁŠ FRANTIŠEK PŘIBYL 

  

Cesta přes Lhenice skončila v úterý 26. července po osmnácté hodině pro sedmačtyřicetiletého muže v policejní cele. Muže hlášeného k pobytu na Jindřichohradecku totiž zastavili ke kontrole policisté z netolického obvodního oddělení.

Hlídka nejprve při dechové zkoušce zjistila, že řidič Peugeotu 206 je opilý, jak zákon káže. Přístroj ukázal bezmála tři a půl promile. A při lustraci se navíc zjistilo, že muž má zákaz řízení do října příštího roku a také, že byl nedávno odsouzen trestním příkazem za ohrožení pod vlivem návykové látky, tedy za řízení v opilosti.

Policisté proto muže raději zadrželi a on skončil v Netolicích na obvodním oddělení v cele předběžného zadržení, kde strávil noc. „Další prověřování provádí policisté ve zkráceném přípravném řízení, proto se podezřelý do dvou týdnů bude muset opět ze svého jednání zodpovídat před soudem, kde mu již hrozí trest odnětí svobody až na tři léta,“ dodala prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Výtvarný workshop SALVE Prachatice zve v neděli na výstavu

Letní kino začíná. Promítne hity a první film bude zadarmo

Sedmý výtvarný workshop ve Volarech je právě v plném proudu

V případu tragické srážky na šumavské sjezdovce padlo obvinění

Má ceny za vibrátor i tramvaj a bude vystavovat v Prachaticích

Muž z Vimperska objednal traktor i s dopravou a přišel o 160 000

 
 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena