Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Do prachatického divadla se vrací předplatné a s ním i publikum

PRACHATICE - 11/11 2021 - 10:05 – Předplatitelé řady A 2020 v prachatickém divadle se po roce a půl dočkali představení hry divadla Titans Znovu a líp.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL 

Hra Michala Englera se původně měla na prknech městského divadla v Prachaticích hrát 12. května v loňském roce. Protože epidemie covidu 19 už byla v rozpuku, bylo představení odloženo. Znovu se dostalo do plánu Kulturních a informačních služeb na 4. listopadu letošního roku, následovalo odložení na pondělí 8. listopadu. Kdo počká, ten se dočká...

V náhradním termínu náhradního termínu se dočkalo a trpělivost prokázalo hodně lidí. Jednak vytrvaly KIS Prachatice, největší organizátor kultury ve městě, potom i diváci - abonenti, kteří i v této opět nelehké době s rouškami na ústech a nosech téměř docela zaplnili hlediště prachatického divadla.

Nic na tom nemění ani fakt, že někteří také "alternovali" - poslali za sebe třeba mladší z rodiny. A hlavně že nám vydrželi herci a divadlo. Na webu divadla Titans už totiž visí poznámka, že tato v Prachaticích dlouho očekávaná hra už byla stažena z repertoáru...

Divadla lačné abonentní publikum mohlo letos na podzim ukojit svou touhu teprve podruhé, protože podzimní řada předplatného byla pro tento rok zrušena a jen se vlastně dohrávalo. V pondělí si tedy věrný a natěšený divák přišel na své. Při komedii o lásce, manželství a přehodnocování v režii Martiny Krátké se nikdo nudit nemohl.

V představení bez přestávky o dvou hodně různých polovinách excelovali hlavně Marek Daniel v roli spisovatele Marka (hlavně v první hodně "ožralé" polovině) a Kristýna Frejová jako jeho žena Věra. Zahráli a pobavili i ostatní aktéři. Prostě - prachatický divák (včetně dojíždějících) si zase jednou přišel na své.

 
 

ZPRÁVY

 
     
  V půjčeném autě ukradl desítky tisíc korun a řídil ho přes zákaz

GLOSA: Nejlidnatější část Prachatic a hřbitov spojují nové schody

Běžecké trasy kolem Lipna jsou již téměř připraveny na sezónu

Za dvě promile v krvi zaplatil poničeným autem a přišel o řidičák

Knižní festival Šumava litera doprovodí také zajímavé výstavy

Přednáška o středověkých klenbách zaplnila Kralovu živou vilu

Podváděl na Úřadu práce s dávkami. Přišel si na 68 500 korun

Prachatická Galerie Dolní brána hostí výstavu Pod povrchem

Správa parku začala rekonstruovat hradlový most na Vydře

Prachatičtí úředníci a dobrovolníci nakoupili hrušky pro Hrušky

Výstava u boromejek ukazuje, jak Prachatice ctí svého světce

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena